Google Play: Nepoželjne aplikacije za snimanje

Retko ko želi da učestvuje u razgovorima koji se snimaju, pa su aplikacije koje to rede često kontroverzne. Kompanija Google zbog toga želi da iz svoje prodavnice izbaci one koje se koriste za snimanje telefonskih poziva.

PCPress.rs Image

U pitanju je potez koji bi trebalo da sankcioniše one aplikacije koje traže pristup stvarima koje im nisu neophodne za funkcionisanje, pa zbog toga više neće biti moguće da traže i dobiju dozvolu za snimanje onoga što se izgovori tokom nekog telefonskog razgovora.

Nije najjasnije zašto se kompanija na ovaj korak odlučila baš sada, budući da je za snimanje uvek bilo neophodno da se svi učesnici slože. Nakon pristanka beleženje i čuvanje telefonskih razgovora je potpuno legalno, a u mnogim slučajevima i korisno.

PCPress.rs Image

Zabrana stupa na snagu 11. maja, što znači da od tog datuma u Google prodavnici više neće biti aplikacija koje pomažu u čuvanju onoga što se izgovorilo preko telefona. Korisnici će na svoje Android telefone i dalje moći da instaliraju aplikacije drugih developera, budući da to za sad nije zabranjeno.

Pročitajte i:  Vaš Android browser je pun bespotrebnog sadržaja - očistite ga sa nekoliko dodira

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,