Google prekida prodaju Pixel 4 telefona

Nakon što je najavio Pixel 4a, Google je bez mnogo pompe prekinuo prodaju Pixel 4 i Pixel 4 XL telefona. Za ovo bismo mogli da kažemo da je prilično neočekivan potez, jer se prekid prodaje (i proizvodnje) odvija samo devet meseci nakon predstavljanja ovih telefona, što je duplo kraći period nego što je uobičajeno za njihove proizvode.

PCPress.rs Image

Razlog za ovakvu odluku je skorašnji dolazak Pixel 5 modela, koji će biti jedan od dva Google-ova modela telefona za podrškom za 5G (drugi model je Pixel 4a 5G). Ukoliko neko i dalje želi da kupi pomenute modele, to neće više moći da uradi preko Google online prodavnice, već samo u prodavnicama njihovih partnera, pod uslovom da imaju te telefone na zalihama.

Bez obzira na prekid proizvodnje i prodaje, Pixel 4 će kao i svi ostali Pixel telefoni biti podržan najmanje tri godine od trenutka kada se pojavio u Google prodavnici u SAD-u. Inače, Pixel 4 je dobro primljen među korisnicima, kojima se najviše svidela njegova kamera, dok su najviše zamerki imali na dužinu trajanja baterije, što bi trebalo da bude rešeno kod modela 4a.

Pročitajte i:  Google Chat će uskoro rezimirati razgovore na zahtev

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,