Google priprema novi VR headset

Glasine o tome da se Google priprema za ozbiljnije učešće na tržištu virtuelne stvarnosti, polako počinju da se potvrđuju: izvori iz Financial Times-a kažu da Google priprema novi VR headset, donekle sličan Samsung-ovom Gear VR-u

google

Novi VR uređaj će biti mnogo napredniji od Cardboard-a, a funkcionisaće slično Gear VR-u: biće to headset u koji ubacite telefon, a plasično kućište će imati sopstvene senzore pokreta, ali će izbor telefona koji ga podržavaju biti mnogo širi.

Google se neće zadržati na samom uređaju, već će se pozabaviti i pratećim softverom, za razliku od Cardboard-a koji je zavisio od softvera nezavisnih proizvođača – čak se pretpostavlja da će taj softver biti integrisan u sam Android. Time će podrška biti olakšana, ali ne samo to – lakše će biti rešeni problemi iz prakse, kao što je kašnjenje u odzivu, koje pri dužem korišćenju izaziva glavlbolju i vrtoglavicu. Ostaje da se vidi da li će deo softverske podške biti direktno implementiran u hardver, a pitanje koje se najčešće postavlja odnosi se na to kada će se ovaj proizvod pojaviti. Po svoj prilici, tokom ove godine, a uz malo sreće, prvi prototip bi mogao da bude predstavljen na konferenciji Google I/O u maju, kada bi mogla da se pojavi i nova verzija Android-a.

Pročitajte i:  Nova Android funkcija pomaže da izvučete više životnog veka baterije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,