Google priznao da je demo snimak Gemini ipak montiran

Google toliko računa na svog sopstvenog GPT-4 konkurenta, Gemini, da je postavio delove nedavnog demo videa. Bloomberg kaže da Google priznaje da za svoj video pod naslovom „Hands-on with Gemini: Interaction with multi modal AI“ ne samo da je uređen da bi se ubrzali rezultati (što je deklarisano u opisu videa), već i podrazumevano glasovna interakcija između ljudskog korisnika i AI zapravo nije postojala.

PCPress.rs Image

Demo ili ne?!

Umesto toga, stvarni demo je napravljen tako što su „korišćeni ramovi nepokretne slike iz snimka i podsticanje putem teksta“, umesto da Gemini reaguje na — ili čak predviđa — crtež ili promenu objekata na stolu u realnom vremenu. Ovo je daleko manje impresivno nego što video želi da nas navede na razmišljanje, a još gore, nedostatak odricanja odgovornosti o stvarnom metodu unosa čini spremnost Gemini-ja prilično upitnom.

Nije iznenađujuće što Google negira bilo kakvu nepravdu. Oni smatraju da je ovo video koji treba da “inspiriše programere”, šta god to značilo. S obzirom na pažnju industrije i vlasti na AI u poslednje vreme, možda bi tehnološki gigant trebalo da bude osetljiviji u pogledu svojih prezentacija u ovoj oblasti.

Pročitajte i:  Android otkriva da li je vaš telefon ukraden 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: