BIZIT plus

Google radi na 20-ak AI alata koje će objaviti ove godine

Zaposleni u Google-u su testirali nekoliko potencijalnih ChatGPT konkurenata kao deo ponude tehnološkog giganta da pokrene odgovor na OpenAI tehnologiju. Kompanija radi na nekoliko proizvoda, uključujući i chatbot pod nazivom „Apprentice Bard“ koji koristi Google-ovu LaMDA tehnologiju razgovora.

Google radi na 20-ak AI alata koje će objaviti ove godine

Apprentice Bard odgovor na ChatGPT

Očigledno, Google menadžment je zamolio LaMDA tim da da prioritet radu na ChatGPT konkurentu, rekavši im da ima prednost nad bilo kojim drugim projektom. Apprentice Bard navodno izgleda i funkcioniše kao ChatGPT po tome što korisnik može da unese pitanje ili upit u okvir za tekst, a zatim dobije pismeni odgovor. Google takođe navodno testira novu stranicu za pretragu koja koristi format pitanja i odgovora. Nakon što korisnik unese svoj upit, stranica generiše odgovore. Ispod tih odgovora su predložena dodatna pitanja, praćena tipičnim rezultatima pretrage sa vezama i naslovima.

U ovom trenutku nije jasno koji će Google-ovi projekti biti objavljeni u javnosti. Direktor Google AI-a, Džef Din, rekao je zaposlenima da se radi na odgovoru kompanije na ChatGPT. Na kraju krajeva, pružanje pogrešnih informacija ljudima imaće mnogo veći uticaj na poznatu kompaniju kao što je Google. Tehnološki gigant daje prioritet sigurnosti, tačnosti i blokiranju dezinformacija kada je u pitanju razvoj njegovog četbota za pretragu.

Pročitajte i:  AI kompanije za suzbijanje slika zlostavljanja dece 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,