BIZIT plus

Google radi na alatu za prenos eSIM-a za Android

Google-ovi telefoni zasnovani na Android OS-u će verovatno dobiti novi alat za prenos eSIM-a koji će koristiti QR kodove za prenos eSIM-a sa jednog uređaja na drugi.

PCPress.rs Image

Alat će omogućiti vlasnicima Android uređaja da bez problema prenesu svoje eSIM-ove sa jednog uređaja na drugi

Za sada ne postoji jednostavan način za prenos eSIM-a između Android uređaja, što često ostavlja korisnike na milost i nemilost telekom kompanijama. Proces je i dug i neuredan i nije tako besprekoran kao prenos drugih podataka sa Android uređaja na drugi. Sada, Google planira da pojednostavi ovaj proces uvođenjem novog alata koji će koristiti QR kodove za prenos svih podataka zasnovanih na eSIM-u. Vredi napomenuti da je Google prvi put podelio detalje o svom eSIM alatu za prenos još na MWC 2023. U to vreme, kompanija je rekla da radi sa GSMA (Globalni sistem za mobilne komunikacije) na dovođenju novog alata za prenos eSIM-a na Android korisnika kasnije ove godine. „A kasnije ove godine, nadograđujući se na globalni standard GSMA, donosimo novu mogućnost prenosa eSIM-a na Android koja omogućava korisnicima da brzo i bezbedno prenesu svoj mobilni plan na novi uređaj, bez potrebe da zamene fizičku SIM karticu. Deutsche Telekom preduzima prvi korak u korišćenju ovog industrijskog standarda kako bi omogućio jednostavan i bezbedan prenos sa eSIM-om za Android ekosistem“, saopštila je kompanija tada. Sada, novi izveštaj kaže da kompanija postavljai temelje za izgradnju ove funkcije. Publikacija je takođe rekla da će ova funkcija podstaći korisnike da skeniraju QR kod kako bi započeli proces prenosa.

Pročitajte i:  Nova Android funkcija pomaže da izvučete više životnog veka baterije

Dok je Google počeo da gradi funkcionalnost, Apple je već pojednostavio proces prenosa eSIM-a za iPhone tako što je napravio alat unutar iOS-a koji omogućava lak bežični prenos eSIM-a između iPhone-a.

Prošlog meseca, Google je objavio ažuriranje za Android 14 Beta 4 koje je uključivalo funkciju „automatske potvrde otključavanja“, razne ispravke, poboljšanja performansi sistema i još mnogo toga. Prema Android istraživaču Mišalu Rahmanu, funkcija „automatske potvrde“ automatski otključava telefon korisnika kada ispravno unesu PIN. Međutim, PIN mora biti šest cifara ili više da bi se ovo omogućilo. Rahman je takođe rekao da ažuriranje uključuje nove podrazumevane opcije slike profila.

Što se tiče dostupnosti, Google nije pomenuo kada će ova alatka biti dostupna korisnicima. Međutim, nije teško pretpostaviti da će Android eSIM alat za prenos biti dostupan sa ažuriranjem Android 14 kasnije ove godine.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,