BIZIT plus

Google Search sve gori: SEO spam pobeđuje

Google Search je sve gori i gori, a grupa eksperata je to potvrdila u novoj studiji. Pratili su rezultate u poslednjih godinu dana i zaključili da pretraživač gubi bitku sa SEO (Search Engine Optimization) spam sadržajima.

PCPress.rs Image

Stručnjaci su godinu dana istraživali šta se dešava na Google, Bing i DuckDuckGo pretraživačima, a u procesu su koristili termine poput “najbolje slušalice” da bi ispitali rezultate pretraživanja. U fokusu su bili rezultati u kojima se ocenjuje neki proizvod, budući da su najčešće kompromitovani jer je mnogo lažnih tekstova koji imaju za cilj da poboljšaju prodaju.

Većina linkova je ocenjena kao SEO spam – pretraživači s vremena na vreme dobijaju ažuriranja za algoritme kako bi se uspešnije borili protiv spam-a, ali je u pomenutoj studiji zaključeno da gube bitku kada se radi o SEO spam sadržajima koji su deo partnerskog marketinga (grana marketinga u kojoj kompanija nagrađuje saradnike za svakog korisnika kojeg dovedu do proizvoda koji se prodaje).

PCPress.rs Image

Procenjuje se da se situacija neće popraviti u skorije vreme, posebno zbog toga što AI doprinosi tome da se SEO spam procesi automatizuju (uče na onome što ljudi rade, pa naučeno još agresivnije nude korisnicima).

Pročitajte i:  Google AI alati za uređivanje fotografija  

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari: