Google Search uvodi ostavljanje komentara

Google je još u oktobru najavio da ukida Google +, a zbog propusta u bezbednosti, te priznao da kompanija nije uspela da uđe u oblast društvenih platformi. Ipak, to ne znači da je interesovanje za ovakvu vrstu medija prestalo, na šta ukazuju i promene u okviru različitih servisa ove kompanije.

PCPress.rs Image

Tako je Google Maps nedavno uveo opciju za praćenje različitih prodajnih objekata u okviru servisa, te mogućnost slanja direktnih poruka, da bi se socijalne ambicije sada proširile i na Search, koji bi uskoro trebalo da dobije opciju za ostavljanje komentara. Korisnici su ranije dobili funkciju u okviru koje mogu da pišu kritike za filmove, knjige, te druge sadržaje, a ako odu na Knowledge Panel, te kliknu na “Reviews”. Opcija za direktno komentarisanje stiže kao novo pojačanje, a komentari su trenutno ograničeni samo na sportske sadržaje koji se emituju uživo.

PCPress.rs Image

Tako bi Supported Knowledge trebalo da dobije još jednu sekciju – “Comments”, te polje “Add a public comment.” Tu je i like/dislike opcija, te mogućnost prijavljivanja malicioznih komentara, kao i sortiranje komentara, kako hronološki, tako i prema popularnosti.

Pročitajte i:  Google je predstavio deljenje lozinki za porodice

Izvor: 9to5google

Facebook komentari: