Blackberry preuzima Cylance, kompaniju koja se bavi sajber sigurnošću

Blackberry akvizicija vredna 1,4 milijarde dolara vezana za kupovinu sajber bezbednosne kompanije Cylance definitivno okreće pionira pametnih telefona ka sajber sigurnosti.

PCPress.rs Image

Kanadska kompanija je u poslednjih nekoliko godina napravila nekoliko drugih akvizicija vezanih za bezbednost, ali nijedna nije bila toliko velika, kao što je sa Cylance koja je objavljena u petak. Sa preko milijardu dolara, ovaj potez je iznenađujuće veliki, što ukazuje na to da će se Blackberry udaljiti od svojih uređaja, što će dalje podupreti već postojeće ugovore vezane za bezbednost koje je kompanija ranije sklopila.

Blackberry je napravio brzu tranziciju od nekada sveprisutnog provajdera pametnih telefona, do specijalizovanog hardvera – i postao je gotovo čista sajber bezbednosna kompanija za manje od pet godina. Cylance je poznata kompanija za sajber sigurnost koja pruža antivirusnu zaštitu, endpoint zaštitu, proizvodnju originalne opreme (OEM) i lanac snabdevanja proizvoda za bezbednost. Akvizicija Cylance-a, koja posluje u oblasti bezbednosnog konsaltinga, takođe može doneti Blackberry-u više prostora u oblasti savetodavnih usluga sajber bezbednosti.

Pročitajte i:  Napredak u obrazovanju žena i budućih generacija kao korak ka sigurnijem digitalnom svetu

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,