BIZIT plus

Google Stadia: Igra na poklon, pa kraj

Verovatno su svi čuli da se Google Stadia gasi, što znači da se zatvara i online prodavnica. Servis je za kraj spremio poklon za sve korisnike, igru koja će moći da se igra dok sve ne ode offline.

PCPress.rs Image

Stadia je bila velika investicija za Google, ali servis nije potrajao. Lansiran je 2019. godine, a korisnicima se obećavalo da će u igrama moći da uživaju bez novih skupih konzola i dosadnih ažuriranja. Iako je to povremeno funkcionisalo, skupe igre, malo opcija i siromašna biblioteka su učinili svoje, pa je vrlo brzo postalo jasno da je kraj tu pre nego što je sve i počelo.

https://twitter.com/GoogleStadia/status/1613998016033071104?s=20&t=06DSyiKobq8ZyCRtEdWt3g

Istina je da su neki proveli na hiljade sati ulogovani na Google Stadia, ali većina nije dobila ono što je očekivala. U septembru 2022. godine je najavljeno da je kraj blizu, a niko se nije ozbiljno iznenadio. To će se konačno ostvariti 18. januara, pa niko nije očekivao novu igru.

https://twitter.com/GoogleStadia/status/1613999717519605760?s=20&t=MhfcttLG1-qDiBjuQpSjZA

Google je ipak objavio još jedan naslov, završnu igru – Worm Game. Radi se o internoj igri koja je napravljena još na početku, a služila je za testiranje servisa. Pomalo podseća na kultnu igru Snake, a pretpostavlja se da nikada nije trebalo da stigne do igrača – sve izgleda nedovršeno, ali je igra besplatna, a poklonu se u zube ne gleda.

Pročitajte i:  GameScent: Kad osećate miris iz video igre

Izvor: Kotaku

Facebook komentari: