BIZIT plus

Google testira novu inteligentnu prečicu u Chrome-u

Interfejs Google Chrome-a je uglavnom potpuno sazreo.

PCPress.rs Image

Prethodno primećeno context-based dugme pored adress bara počinje da funkcioniše

Izgled i dizajn se nisu suštinski promenili u poslednjih nekoliko godina, i ne izgleda da će to uskoro. Međutim, uvek postoje neka manja podešavanja na kojima Google radi, a najnovije na redu je novo dugme na traci aplikacija pored polja za adresu, koje se inteligentno prilagođava na osnovu vašeg korišćenja browsera. Čini se da se novo dugme polako pokreće onima koji koriste stabilno izdanje Chrome-a za Android, verziju 101.

U zavisnosti od toga kako koristite svoj browser, dobićete ili dugme za novi tab, opciju deljenja ili prečicu za glasovnu pretragu. Ako niste zadovoljni automatskim izborom, takođe možete dugo da pritisnete ikonu da biste prikazali ručni birač, omogućavajući vam da izaberete dugme koje želite da bude ispred i u sredini. Čini se da je toolbar ikona omogućena nasumce, ali ako želite da je isprobate sami ili ako želite da je uklonite, možete da podesite chrome://flags/#adaptive-button-in-top-toolbar-customization flag. Ako se ova funkcija čini poznatom, to je zato što jeste. Google testira inteligentno toolbar dugme oko godinu dana, prvo se pojavilo za korisnike Chrome 92 Beta.

Pročitajte i:  Google deli uočeno curenje nafte i gasa

Čini se da je Google zadovoljan eksperimentom, jer se sada stabilno razvija. S obzirom na to da dugme još uvek nije široko aktivirano za sve, još uvek je u eksperimentalnoj fazi, tako da bi Google mogao da proceni da se funkcija ne koristi dovoljno da bi opravdala uključivanje. Iako Google više ne menja toliko mnogo interfejsa Chrome-a, uvek postoji mnoštvo novih funkcija i poboljšanja koja se mogu naći u svakoj verziji Chrome-a, pa budite sigurni da pratite sve promene.

Izvor: Androidpolice

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,