Google Translate bi uskoro mogao da ponudi bolje predloge za reči sa više značenja

Google Translate dobija nadogradnju na osnovu veštačke inteligencije u narednim nedeljama kako bi vam pomogao da pronađete tačnije prevode, posebno za reči sa više definicija. Aplikacija će ponuditi dodatne opcije kontekstualnog prevoda sa opisima i primerima.

PCPress.rs Image

Uskoro stiže redizajnirani Google Translate za iOS

Recimo da tražite prevod reči „row“, koja ima više značenja na engleskom. Može se odnositi na svađu, niz sedišta u avionu ili korišćenje vesla za pokretanje čamca. Google Translate bi uskoro trebalo da ponudi prevode za sve te varijante, zajedno sa primerima kako se koriste.

Google kaže da će aplikacija obezbediti kontekst koji vam je potreban da tačno prevedete i koristite prave obrte fraza, lokalne idiome ili odgovarajuće reči u zavisnosti od vaše namere. Ovo bi trebalo da vam pomogne da jasnije komunicirate na različitim jezicima. Nadograđeni kontekstualni prevodi će od ovog meseca biti dostupni za jezike kao što su engleski, francuski, nemački, japanski i španski.

U međuvremenu, kompanija je nedavno predstavila redizajn Translate-a na Android-u. Uskoro stiže u iOS aplikaciju. Redizajnirana aplikacija uvodi više pokreta koji bi trebalo da olakšaju korišćenje, uključujući brži pristup izboru jezika i opciju prevlačenja da biste prikazali nedavne prevode. Google kaže da su prevodi sada čitljiviji, dok su dodatna 33 jezika dostupna za prevođenje na uređaju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: