Google ukida svoj stari besplatni G Suite

Pogođeni korisnici će morati da pređu na plaćeni Workspace.

 

PCPress.rs Image

G Suite zastareo

Tokom godina, Google-ov paket za produktivnost je imao mnogo imena. Počeo je kao Google Apps kasnije je postao G Suite i sada je poznat kao Workspace. Tokom istog vremenskog perioda, kompanija je ponudila isto toliko načina za pristup tom softveru, najavljujući nove planove pretplate dok je ukidala starije. Sada planira da ukine nivo koji je preživeo poslednje rebrendiranje.

Kompanija je rekla administratorima Workspace-a da od 1. jula 2022.godine neće nuditi G Suite zastarelo, besplatno izdanje. Kompanija planira da te korisnike prebaci na plaćene naloge počevši od 1. maja. Google kaže da će automatski izabrati plan pretplate za korisnike koji ga sami ne izaberu do početka maja, uz napomenu da će prilikom donošenja odluke razmotriti njihovu trenutnu upotrebu.

Bilo koji pojedinac ili organizacija koju kompanija automatski prebaci na plaćeni plan pretplate neće plaćati pretplatu najmanje dva meseca. Međutim, kompanija kaže da će suspendovati naloge pojedinaca i organizacija koje ne unesu svoje podatke za obračun do 1. jula.

Pročitajte i:  Bivši inženjer Google-a uhapšen zbog navodne krađe AI tajni

Poslovni i Workspace nalozi počinju sa mesečnom cenom od 6 dolara po korisniku. Kompanija će ponuditi “duboke” popuste onima na koje ova odluka utiče. Ako koristite Gmail, Documente, Tabele i druge aplikacije preko besplatnog Google naloga, ovaj potez neće uticati na vas.

Štaviše, Google će nastaviti da nudi besplatne planove za Workspace neprofitnim organizacijama i školama koje se kvalifikuju za nivo Fundamentals. To se neće promeniti sa ovom najavom, niti organizacije sa zastarelim G Suite Basic, Business, Education ili Nonprofit pretplatama moraju da brinu o potencijalnom iznenađujućem računu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,