BIZIT plus

Google unapređuje pretragu interneta

Google pretrage sa navodnicima su postale mnogo korisnije ako tražite tačno mesto na kome se reči pojavljuju na stranici. Internet gigant je ažurirao pretrage zasnovane na citatima sa isečcima stranica koji tačno pokazuju gde ćete pronaći tekst koji tražite.

Google unapređuje pretragu interneta

Google uveo opciju kao odgovor na zahtev korisnika

Međutim, postoje ograničenja. Pretrage sa navodnicima mogu da dovedu do rezultata koji nisu vidljivi ili se prikazuju samo na web adresama i naslovnim vezama. Možda nećete videti sva pominjanja u fragmentu ako su previše udaljeni. Videćete samo podebljana pominjanja na radnoj površini, ali nećete videti podebljane delove za specijalizovane pretrage i rezultate. Možda ćete morati da koristite funkciju pretrage na stranici vašeg pretraživača da biste prešli na relevantne ključne reči.

Kompanija je okarakterisala novinu kao odgovor na povratne informacije. U prošlosti, Google je oklevao da napravi isečke za ove pretrage, pošto dokumenti nisu uvek davali čitljive opise. Ovo je potvrda da su ljudi koji koriste citate za pretragu ponekad više zainteresovani za preciziranje reči nego za čitanje opisa sajtova.

Pročitajte i:  Alarmantni propust u bezbednosti Android TV uređaja može dovesti do ugrožavanja vaše Gmail adrese

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: