BIZIT plus

Google zbog velike greške zaustavio update za Pixel 6 telefone

Google je obustavio decembarski update Android-a 12 za Pixel 6 i Pixel 6 Pro telefone, nakon što je otkrio da je on uzrok propuštanja velikog broja poziva. Update će biti nastavljen krajem januara, do kada će biti otklonjen uočeni problem.

pixel 6

Greške i problemi

Decembarski update je započet 6. decembra, ali odmah nakon toga kompanija je primila veliki broj žalbi korisnika da ne mogu da uspostave telefonske konekcije, kao i da se uspostavljeni pozivi učestalo prekidaju. Inače, taj update je trebao da donese veliki broj unapređenja, ali i ispravki, između ostalih i problem sa Google Assistant-om koji je u određenim situacijama samostalno ostvarivao telefonske pozive.

Korisnici koji su već primili decembarski update i koji imaju problema sa prekidima poziva, moraće da upotrebe Android Flash Tool i da izvrše resetovanja na fabrička podešavanja, kako bi se vratili na prethodnu verziju operativnog sistema.

Inače, Pixel 6 i Pixel 6 Pro su predstavljeni u oktobru prošle godine, i prvi su modeli sa Tensor čipom koji je dizajnirao Google.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Chrome donosi bolju zaštitu uz očuvanje privatnosti