BIZIT plus

Najbolji proizvodi 2021. godine 6/8 – Pametni satovi i fitnes narukvice

Kraj godine je tradicionalno vreme za pregled najinteresantnijih proizvoda s kojima smo se u prethodnih 12 meseci susreli. Na listi koju već godinama objavljujemo našli su se proizvodi koji su ostavili na nas najveći utisak. Nisu to samo najbrži i najskuplji modeli, već i oni koji su svojom pojavom uticali na celokupno tržište ili doneli neku novu ideju.

PCPress.rs Image

Najbolji pametni satovi i fitnes narukvice

Liste smo podelili u nekoliko kategorija, a u svakoj od njih našli su se proizvodi koji jasno segmentiraju tržište. Za razliku od prethodnih godina, kada smo uključivali i proizvode koji nisu dostupni u našim prodavnicama, ovog puta smo rešili da delujemo lokalno – lista je sačinjena isključivo od proizvoda koje je moguće (ili je makar tokom godine bilo moguće) kupiti kod nas.

Kategorija pametnih satova i uređaja za praćenje fitnes aktivnosti ove godine doživela je nekoliko velikih noviteta. Fitnes narukvice su dobile nove funkcionalnosti po pitanju praćenja zdravstvenog stanja i sada se gotovo ne razlikuju od pametnih satova. U trku je ušao i novi operativni sistem koji je doneo opet neke novitete, pa ćemo sigurno u narednom periodu imati značajna unapređenja na tom polju.

Pročitajte i:  Apple razvija moćan čip za Apple Car projekat

Apple pametni sat: Apple Watch Series 7

PCPress.rs Image

Apple nastavlja dominaciju u sferi pametnih satova, jer njegovi proizvodi čine polovinu ukupnog svetskog tržišta. Ovogodišnji model Watch Series 7 je najatraktivniji i najbolji predstavnik u toj klasi. Poseduje sve funkcije koje se tiču zdravstvenog stanja, bezbednosti i životnog stila kao i njegovi prethodnici, ali se to sada prikazuje na većem displeju. Poboljšana je zaštita od prašine i loma stakla, a redizajnirani sistem punjenja obezbeđuje brže dopunjavanje. Iako nema mnogo noviteta u odnosu na Apple Watch Series 6, sedma generacija donosi fina i ispolirana poboljšanja koja izvrstan pametni sat čini još praktičnijim za svakodnevne poslove.

CENA: 67.000 rsd.

HarmonyOS pametni sat: Huawei Watch 3 Pro

PCPress.rs Image

Huawei Watch 3 Pro je prvi pametni sat zasnovan na HarmonyOS-u, koji je Huawei predstavio nakon suočavanja sa američkim sankcijama i nemogućnošću upotrebe Android-a u punoj verziji. Kompanija se zaista potrudila da ovim satom pomeri granice, pa Watch 3 Pro donosi nekoliko zanimljivih funkcija. Za početak, na raspolaganju je prodavnica aplikacija, veliki broj različitih watch face-ova, kontinuirano merenje nivoa kiseonika u krvi, merenje temperature tela, ali i funkcionalno najvrednija opcija – eSIM integracija. Aktiviranjem eSIM-a, sat može da prima i aktivira pozive potpuno samostalno, kada nije povezan s telefonom. Kako nas je Huawei već navikao, i Watch 3 Pro ima odličnu autonomiju – pet dana kada su aktivirane sve funkcije, odnosno do tri nedelje kada se koristi u štedljivom modu.

Pročitajte i:  Apple program samopopravke - Mac računari na M3 

CENA: 60.000 din.

Fitnes narukvica: Honor Fitness Band 6

PCPress.rs Image

Honor Fitness Band 6 je hibrid između klasične fitnes narukvice i pravog pametnog sata. Veliki četvrtasti ekran je mnogo pregledniji nego kod klasičnih narukvica, a produženo je i trajanje baterije, koja sa svim uključenim opcijama traje desetak dana. Pored standardno velikog broja modova za praćenje aktivnosti, dodata je i opcija za merenje stresa. Naravno, tu su i opcije merenja nivoa kiseonika u krvi, pulsa, provere kvaliteta sna… Na tržištu postoje i bolje (skuplje) fitnes narukvice, ali kada se sve uzme u obzir, ova narukvica izbija u prvi plan.

CENA: 6.000 din.

Facebook komentari: