BIZIT plus

Gradonačelnici Njujorka i Majamija žele da uvedu Bitcoin kao regularno sredstvo plaćanja

Eric Adams, novoizabrani gradonačelnik Njujorka, naveo je da bi voleo da prve tri plate dobije u Bitcoin valuti, kako bi pokazao da želi da Njujork postane mesto koje će prihvatiti kriptovalute.

bitcoin

Majami ispred Njujorka

Naravno, to neće biti tako lako izvodljivo. Pitanje je da li finansijska služba grada ima sredstva u Bitcoin-ima i, ako nema, kako da ih kupi i opravda u gradskoj kasi? Takođe, pitanje je i kako će se plaćati porezi u tom slučaju. Bez obzira da li će se to desiti ili ne, Adams je poslao jasnu poruku kakvi su njegovi planovi kao gradonačelnika – da uključi kriptovalute u gradske finansije.

Slična situacija je i sa gradonačelnikom Majamija. Francis Suarez je takođe zainteresovan za takvu akciju. Suštinski, oba gradonačelnika žele da njihovi gradovi budu centri dencetralizovanih valuta. Adams je obećao da će se pozabaviti problemima koji usporavaju prihvatanje investicija u kriptovalutama u Njujorku, dok je Suarez dao podršku projektu nazvan MiamiCoin, koji će omogućiti građanima da investiraju kriptovalute u grad. On se takođe nada da će jednog dana gradske takse u Majamiju moći da se plaćaju Bitcoin-ima.

Pročitajte i:  Bitcoin ponovo pada

Za sada je Majami u prednosti nad Njujorkom. Blockchain.com je sedište svojih operacija u Sad-u nedavno preselio iz Njujorka u Majami, a i predsednik El Salvadora je upravo na konferenciji u Majamiju najavio da će njegova država prihvatiti Bitcoin kao oficijelnu valutu.

Ove akcije dva gradonačelnika neće mnogo uticati na ekonomije njihovih gradova. Međutim, one imaju značaj sa političke strane, jer činjenica da prvi ljudi dva velika grada razmišljaju o budućnosti finansija na jedan inovativan način, mogu da podstaknu i druge gradove da počnu da razmišljaju o uvođenju kriptovaluta u zvanične tokove plaćanja.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: