Top50 2023

Novi patent: Microsoft i savitljivi miš

Savitljivi ekrani nisu ništa novo, pa nas fleksibilne površine više ne iznenađuju. Ipak, kada se ta osobina preseli na neke druge elemente, iznenađenje je i dalje moguće.

PCPress.rs Image

Savitljivi ekrani su omogućili velike promene u dizajnu, pa su se monitori i telefoni već bitno promenili. Fleksibilnost nastavlja da evoluira, pa se seli i na druge dodatke – Microsoft je na primer objavio patent za savitljivog, bežičnog miša. Prema onome što može da se pročita u prijavi, kompanija još uvek „istražuje ideju fleksibilnog miša“, pa će proći još neko vreme dok se ideja ne materijalizuje u stvarnosti.

PCPress.rs Image

U patentu stoji da savitljivi miš znači da uređaj stiže sa „telom koje može da se menja“, a na ilustracijama može da se vidi zakrivljena površina koja na sadašnje miševe liči samo po nameni. Ističe se da bi miš mogao da sadrži i senzore za praćenje pokreta, pa bi fizičko skrolovanje uskoro moglo da postane stvar prošlosti.

PCPress.rs Image

Iz Microsofta tvrde da su miševi sve do sada bili nezgrapni, pa su čak i oni manji nezgodni za nošenje. Novi bi mogli da donesu neophodnu fleksibilnost, ali i veću funkcionalnost. Naravno, ako se ikada pojave.

Pročitajte i:  Microsoft predstavio uređaj za izgladnele gejmere

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,