Računari i Galaksija

Green IT – novi zeleni standard

PCPress.rs ImageBeograd, 18. novembar, 2008 – Kompanija Fujitsu Siemens Computers objavila je na prošlonedeljnom sajmu VISIT novitet kojim jača svoju poziciju lidera i inovatora u domenu ekološki podobnih tehnologija, obeležje “Green IT”. Fujitsu Siemens Computers “Green IT” obeležje će biti jasno istaknuto na svim proizvodima koji se povinuju ovoj ekološki-podobnoj praksi, sa trenutnim efektom. U nameri da pomogne kupcima da se lakše orijentišu u pravoj “Green IT džungli”, ova oznaka obezbeđuje vidljivu potvrdu da su proizvodi koji je nose dizajnirani u liniji sa dalekosežnim ciljevima kompanije u vidu energetske efikasnosti i održivosti. Green IT oznaka daje korisnicima instant-uvid u ponašanje nekog proizvoda u eksploataciji u smislu energetske efikasnosti i uticaja na životnu sredinu tokom kompletnog životnog ciklusa – od proizvodnje do recikliranja – prema uskom skupu kriterijuma. Štaviše, Green IT oznaka služi kao interna referentna tačka ka stalnom unapređenju održivog računarstva iz ugla Fujitsu Siemens Computers-a, vodećeg evropskog dobavljača IT infrastrukture.

 

 

PCPress.rs ImageDr Joseph Reger, glavni tehnološki strateg kompanije o tome kaže: “Postavili smo lestvicu veoma visoko u razvoju i predstavljanju svog nezavisnog sistema označavanja ekološki-podobnih tehnologija (Green IT). Umesto odmora na laureatima svog dvadesetogodišnjeg iskustva u ’green IT’ inovacijama, sada sebi postavljamo ambiciozan cilj koji nas vodi daljim unapređenjima. Ova nova “Green IT” oznaka potencira naš cilj da prednjačimo među dobavljačima informacionih tehnologija u razvoju “zeleno-orijentisanih” procesa i tehnologija, i jasno demonstrira da preduzimamo konkretne aktivnosti koje vode ka idealu održivog računarstva.”

Pročitajte i:  Izvučeni dobitnici Giveaway-a za 3K pretplatnika na YouTube-u!

 

Nova oznaka zelenih informatičkih tehnologija primenjuje se na proizvodima koji su proizvedeni počev od novembra 2008. Oznaka koristi jednostavan sistem tri klase – počev od one “sa jednom zvezdicom” do najviše, “sa tri zvezdice”. U prvom talasu biće označavani LIFEBOOK i ESPRIMO Mobile prenosivi računari za profesionalnu primenu, ESPRIMO desktop profesionalni PC računari, AMILO desktop PC i prenosivi računari u potrošačkom segmentu tržišta, CELSIUS radne stanice i FUTRO tanki klijenti. Pored toga, Fujitsu Siemens Computers privodi kraju kriterijume označavanja za servere i uređaje za skladištenje i čuvanje podatka.

 

Izvor: TVCom, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,