PC Press - konkurs

Green IT – novi zeleni standard

PCPress.rs ImageBeograd, 18. novembar, 2008 – Kompanija Fujitsu Siemens Computers objavila je na prošlonedeljnom sajmu VISIT novitet kojim jača svoju poziciju lidera i inovatora u domenu ekološki podobnih tehnologija, obeležje “Green IT”. Fujitsu Siemens Computers “Green IT” obeležje će biti jasno istaknuto na svim proizvodima koji se povinuju ovoj ekološki-podobnoj praksi, sa trenutnim efektom. U nameri da pomogne kupcima da se lakše orijentišu u pravoj “Green IT džungli”, ova oznaka obezbeđuje vidljivu potvrdu da su proizvodi koji je nose dizajnirani u liniji sa dalekosežnim ciljevima kompanije u vidu energetske efikasnosti i održivosti. Green IT oznaka daje korisnicima instant-uvid u ponašanje nekog proizvoda u eksploataciji u smislu energetske efikasnosti i uticaja na životnu sredinu tokom kompletnog životnog ciklusa – od proizvodnje do recikliranja – prema uskom skupu kriterijuma. Štaviše, Green IT oznaka služi kao interna referentna tačka ka stalnom unapređenju održivog računarstva iz ugla Fujitsu Siemens Computers-a, vodećeg evropskog dobavljača IT infrastrukture.

 

 

PCPress.rs ImageDr Joseph Reger, glavni tehnološki strateg kompanije o tome kaže: “Postavili smo lestvicu veoma visoko u razvoju i predstavljanju svog nezavisnog sistema označavanja ekološki-podobnih tehnologija (Green IT). Umesto odmora na laureatima svog dvadesetogodišnjeg iskustva u ’green IT’ inovacijama, sada sebi postavljamo ambiciozan cilj koji nas vodi daljim unapređenjima. Ova nova “Green IT” oznaka potencira naš cilj da prednjačimo među dobavljačima informacionih tehnologija u razvoju “zeleno-orijentisanih” procesa i tehnologija, i jasno demonstrira da preduzimamo konkretne aktivnosti koje vode ka idealu održivog računarstva.”

 

Nova oznaka zelenih informatičkih tehnologija primenjuje se na proizvodima koji su proizvedeni počev od novembra 2008. Oznaka koristi jednostavan sistem tri klase – počev od one “sa jednom zvezdicom” do najviše, “sa tri zvezdice”. U prvom talasu biće označavani LIFEBOOK i ESPRIMO Mobile prenosivi računari za profesionalnu primenu, ESPRIMO desktop profesionalni PC računari, AMILO desktop PC i prenosivi računari u potrošačkom segmentu tržišta, CELSIUS radne stanice i FUTRO tanki klijenti. Pored toga, Fujitsu Siemens Computers privodi kraju kriterijume označavanja za servere i uređaje za skladištenje i čuvanje podatka.

 

Izvor: TVCom, PC Press

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Novi broj magazina PC #287 dostupan u digitalnoj čitaonici
SBB

Tagovi: , , , ,