Grozdoberske zanimacije – Putevi Srbije

Putevi Srbije (goo.gl/wvdDh) je zvanična aplikacija Javnog preduzeća „Putevi Srbije“. Prvenstveno je namenjena vozačima koji s jednog mesta žele da se informišu o stanju na putevima u Srbiji, ali i da dobiju neke druge važne informacije o saobraćaju u zemlji.

02_Androoid--Putevi-Srbije

Glavni meni sadrži devet sekcija koje olakšavaju pristup naročitim segmentima programa. Početna stanica je svakako oblast Putevi koja na vizuelno upečatljiv način nudi informacije o trenutnom stanju na svim putnim pravcima u zemlji. Tačke od interesa označene su odgovarajućim ikonama, a detaljna objašnjenja dobijaju se tapom prsta na njih. Tako možete saznati gde se trenutno izvode radovi, kakav je režim saobraćaja na kritičnim deonicama, da li postoje zastoji zbog saobraćajnih nesreća, ali i gde se nalaze benzinske pumpe, radari, saobraćajne kamere i slično. Ukoliko vas ne zanima mapa globalnog stanja u zemlji, možete odabrati pojedinačnu rutu. Ukucavanjem mesta polaska i odredišta dobićete spisak svih važnih dešavanja (ako ih ima).

Program može da se iskoristi i kao kalkulator putarine. Tada se kao konstante uzimaju ulazne i izlazne rampe na auto‑putu dok se rezultat prikazuje u evrima ili dinarima (za sve četiri kategorije vozila). Tu je i mogućnost praćenja vremenske prognoze za izabrani grad u periodu od tri dana, potom spisak važnih telefona, tekstualni prikaz vesti, odnosno svojevrsna servisna knjižica automobila. U njoj možete čuvati podatke o redovnim servisima, troškovima za gorivo, momentu za zamenu guma, isteku registracije i slično.

Ukoliko želite da ste stalno u toku, možete da aktivirate sistem notifikacija. Tada ćete u odabranom intervalu dobijati obaveštenja o stanju na putevima za izabrane gradove s liste podržanih. Ovo je moguće čak i kada aplikacija nije aktivna.

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect 32)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

1 thoughts on “Grozdoberske zanimacije – Putevi Srbije

  • 20. 10. 2013. at 13:43
    Permalink

    Jedino pitanje koje zahteva odgovor je “Koliko je koštala izrada aplikacije?”, a to pitanje nikada neće biti postavljeno.

Comments are closed.