ASUS ROG Flow

Measy Mini PC

Moderni multimedijalni plejeri zasnovani su na Android‑u i sve ih je više. Measy Mini PC U2A se pridružuje trendu, uz niz opcionih dodataka.

Measu U2AMeasy Mini PC je zasnovan na Android‑u 4.1 Jelly Bean i pokreće ga dvojezgarni procesor ARM Cortex A9. Sistem je opremljen sa 1 GB radne memorije i ima 4 GB internog storidža, proširivog preko MicroSD kartice. Povezuje se s televizorom preko HDMI konektora. Ovaj mali računar obezbeđuje Full HD rezoluciju, kao i mogućnost preuzimanja aplikacija sa Play Store‑a. Preko ugrađenog USB priključka dozvoljava povezivanje tastature, miša ili, recimo, Web kamere (ako priključite USB hub, moći ćete da povežete sve tri komponente odjednom). Kao bonus, vaš HD televizor starije generacije Measy će za male pare učiniti „pametnim“.

Air Mouse RC9 je posebno prilagođen multimedijalnom plejeru Measy Measy, ali može da se koristi sa svim video‑uređajima. Bez problema (i bez instalacije posebnih drajvera) radiće i sa vašim PC‑jem ili pametnim televizorom. Air Mouse je zapravo „štapić“ s nekoliko tastera i žiroskopima. Kad ga pokrećete, miče se i kursor na ekranu, a posebni tasteri služe za imitaciju levog i desnog tastera na mišu. Za vezu sa uređajem koristi se radio‑frekvencija, a sistem ima domet od oko deset metara (nije potrebna optička vidljivost).

Ugrađena baterija puni se preko standardnog Micro USB konektora, a Air Mouse je kompatibilan sa Android‑om 2.3 i novijim verzijama, Windows‑om od verzije XP, Mac OS‑om od verzije 10.0 i s novijim distribucijama Linux‑a.

Measy RC9 Air Mouse
Measy RC9 Air Mouse
Measy RC11 tastatura
Measy RC11 tastatura
Measy RC12 tastatura
Measy RC12 tastatura

Air Mouse je zanimljivo rešenje za korisnike koji vole da gledaju filmove i da se eventualno poigraju na Measy Mini PC‑ju, ali naprednijim korisnicima nije dovoljan – kuckanje mail‑ova i bilo kakvo pisanje korišćenjem Air Mouse‑a nisu najsrećnije rešenje, pa Measy u ponudi ima i RC11, kombinaciju „vazdušnog miša“ i tastature. Ovaj uređaj podseća na klasičan daljinski upravljač, ali ima standardnu QWERTY tastaturu dopunjenu tasterima koji simuliraju rad miša. Tastatura se sa uređajem povezuje preko RF konekcije, a napaja se iz tri AAA baterije. Tasteri su čvrsti i daju dobar osećaj prilikom pritiska, nisu previše zgusnuti, što olakšava kucanje palčevima.

Measy RC12 je varijacija na temu prethodnog modela, ali ima i malu površinu osetljivu na dodir. Na taj način, korisnicima se nudi još jedna varijanta kontrole Measy Mini PC‑ja ili drugih uređaja. Tastatura kod ovog modela je za nijansu nezgodnija za korišćenje pošto su tasteri zbijeniji, ali je kontrola kursora znatno olakšana ljudima koji su navikli da koriste touch screen.

Measy Mini PC U2A
Procesor RK3066 Dual Core, ARM Cortex A9 1,6 GHz
Memorija 1 GB DDR3 RAM, 4 GB interni storage, MicroSD slot
Konektori USB 2.0, HDMI, Micro USB OTG, Wi-Fi b/g/n
Cena 8990 din.
Kontakt www.nt.rs

 

  Measy
Air Mouse RC9
Measy Air Mouse
+ Keyboard RC11
Measy Air Mouse
+ Keyboard RC12
Povezivanje RF 2,4 GHz, domet 10 metara RF 2,4 GHz, domet 10 metara RF 2,4 GHz, domet 10 metara
Baterija Ugrađena, Li-Ion 3×AAA 3×AAA
Cena 2390 din. 2990 din. 2890 din.
Kontakt www.nt.rs www.nt.rs www.nt.rs

 Branislav Bubanja

(Objavljeno u časopisu PC#202)

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi:

One thought on “Measy Mini PC

  • 20. October 2013. at 13:40
    Permalink

    “Air Mouse je zapravo „štapić“ s nekoliko tastera i žiroskopima.” – nije to Branislave nikakav štapić nego carbon copy Appleovog remotea.

Comments are closed.