Data centri 2024

Haker besplatno objavio podatke 10 hiljada American Express korisnika

Cyber napadi su postali deo svakodnevnog života, ali se za hakerske usluge obično traže određene sume novca. Jedan napadač je svoj “trud„ ponudio potpuno besplatno, a kada je na forumu objavio podatke o 10 hiljada American Express kreditnih kartica, i to potpuno besplatno.

PCPress.rs Image

Ispostavilo se da je u pitanju reklama, budući da haker u istom postu tvrdi da ima još podataka koje nudi na prodaju, a radi se o informacijama o korisnicima meksičkih banaka, te American Express, Santander i Banamex. Objavljeni podaci o American Express nalozima uključuju brojeve kartica, te lične podatke korisnika, između ostalih i imena i prezimena, brojeve telefona, te druge poverljive informacije. Ističe se da nisu ponuđeni datumi isteka kartica, lozinke i drugi osetljivi podaci koji bi omogućili zloupotrebu ranjivih kartica.

PCPress.rs Image

Tako se došlo do zaključka da se radi o podacima koji se koriste za takozvano marketinško spamovanje, pa i haker koji je podatke objavio kaže da ne prodaje informacije koje bi omogućile zloupotrebu kreditnih kartica, već samo one koje bi mogle da posluže za agresivne marketinške kampanje.

Pročitajte i:  Instagram testira oglase koji se ne mogu preskočiti

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,