ASUS ROG StrixG

Hakeri prodali izvorni kod Cyberpunk 2077

Izgleda da su hakeri koji stoje iza ovonedeljnog ransomware napada na CD Projekt Red pronašli kupca za ukradene podatke. Proveli su aukciju na hakerskom forumu, ali su je isključili nakon što su navodno prihvatili ponudu od drugog izvora. Rečeno je da je početna cena aukcije milion dolara, a postojala je mogućnost da zainteresovana strana sa dodatnih 7 miliona dolara odmah kupi podatke. Nije jasno ko je pribavio podatke, koliko su ih platili ili šta planiraju da urade sa informacijama.

Procureo izvorni kod Cyberpunk 2077

Hakeri su navodno ugrabili izvorni kod za Cyberpunk 2077, neobjavljenu verziju The Witcher 3 i drugih igara, pravne i finansijske dokumente. CDPR je rekao da se neće isplatiti niti pregovarati s napadačima, čak i ako to znači da bi hakeri mogli objaviti podatke u javnosti.

Iako je ransomware zaključao neke uređaje na mreži CDPR-a, studio je uspeo da počne da vraća podatke iz svojih rezervnih kopija. Takođe je rečeno da, po svom saznanju, to nije uticalo na sisteme koji sadrže lične podatke njegovih igrača i korisnika.

Pročitajte i:  CD Projekt Red pogođen "ransomware" napadom, odbili da plate otkup

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Press - Hosting 2021

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.