BIZIT plus

Huawei planovi za 2021. godinu

Činjenica da u poslednje vreme, pre svega zbog američkih sankcija, Huawei ima problema – nije nova. Uprkos naporima koje je kompanija učinila da prebrodi te sankcije, efekti se itekako osećaju. Zato stižu informacije da je Huawei već najavio svojim dobavljačima da će ove godine poručiti manje komponenti za svoje telefone. huawei

Znatne redukcije

Očekuje se da će, prema planovima za nabavku delova, ove godine kompanija napraviti između 70 i 80 miliona telefona. To je umanjenje veće od 60 procenata u odnosu na 2020. godinu, kada je proizvedeno 189 miliona telefona. Neki dobavljači čak očekuju da će u toku godine biti i dodatnih smanjenja, pa će biti proizvedeno oko 50 miliona telefona.

Jasno je da je na Huawei veoma uticao gubitak mogućnosti da inkorporira Google-ove servise na svoje telefone. To je bio i razlog nedavne prodaje njihovog podbrenda Honor. Huawei CEO, Ren Zhengfei je već kontaktirao Biden-ovu administraciju da preispita odluku, ali videćemo da li će po tom pitanju biti nekih promena u narednom periodu.

Pročitajte i:  Chrome donosi bolju zaštitu uz očuvanje privatnosti 

S druge strane, kompanija se priprema za lansiranje Mate X2 preklopnog telefona. Očekuje se da će ovaj telefon napraviti dobar uspeh, posebno na lokalnom kineskom tržištu, gde Huawei i dalje drži stabilnu vodeću poziciju.

Izvor: Android Authority

Facebook komentari: