Hakeri traže 21 milion dolara otkupnine za podatke koje su ukrali advokatskoj firmi

Grupa sajber-kriminialaca zahteva otkup u vrednosti od 21 milion dolara od advokatske kompanije iz Njujorka, koja zastupa poznate zvezde kao što su Lady Gaga, Madonna i Elton Džon. Veruje se da je u pitanju deo hakerske grupe REvil ili Sondinokibi, a oni tvrde da su ukrali 756 GB podataka sa Grubman Shire Meiselas & Sacks računara. Među tim podacima se, prema njihovim rečima, nalaze ugovori, korespondencija sa klijentima, telefonski brojevi, email adrese…

PCPress.rs Image

Kriminalci i(li) advokati

Grupa je već pokušala da objavi jedan gigabajt podataka preko Mega platforme, ali je sistem ugasio njihov nalog. Takođe, objavili su screenshot ugovora sa pevačicom Madonom. Do upada u sistem advokatske kompanije došlo je tokom perioda kada su svi bili fokusirani na korona virus.

U svom saopštenju kompanija je potvrdila da su bili žrtva sajber-napada, ali i da ne žele da pregovaraju sa hakerima. Čim su saznali za upad obavestili su klijente i unajmili su eksperte koji će im pomoći da se minimizuje šteta.

Pročitajte i:  Amerikanac mora da plati 9,9 miliona dolara zbog spam telefonskih poziva

Ista grupa hakera odgovorna je za još jedan napad koji se dogodio početkom ove godine. Oni su tada ukrali 5 GB osetljivih korisničkih podataka od kompanije Travelex, kada su tražili otkupninu u iznosu od 6 miliona dolara kako ih ne bi objavili online.

Izvor: Engadtet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,