BIZIT plus

Hakerisani kompjuteri Ledi Gage i Džastina Timberlejka?

Lady-Gaga-Justin-TimberlakeU poslednje žrtve loših momaka na trojanskim konjima spadaju pevačica Ledi Gaga i Džastin Timberlejk. Pedesetak poznatih osoba iz šou biznisa našlo se na meti dvojice nemačkih momaka, koji su pristupili njihovim neobjavljenim pesmama i intimnim fotografijama. Nemački tužioci tvrde da se među plenom hakera nalazi fotografija američke pevačice Keše na kojoj je ‒ kako navode ‒ naga i prepušta se velikom uživanju. Začudo, umesto da prodaju fotografiju nekom časopisu, hakeri su pokušali da ucenjuju Kešu.

Počinioci su navodno stari sedamnaest i dvadeset tri godine i još nisu optuženi. Dosad su reagovali samo fanovi Keli Klarkson, koji su se zbunili što su se njene neobjavljene pesme odjednom našle na internetu. Oni su podigli onlajn uzbunu, što je navelo FBI i njihove nemačke kolege da reaguju.

Nemački Dojče vele izrazio je sumnju da su hakerisani lični laptopovi žrtava i preneo izjavu javnog tužioca Duizburga: „Mislim da je malo verovatno da je hakerisan laptop koji stoji na noćnom stočiću Ledi Gage.“ To navodi na čudnu pretpostavku da kompjuteri superzvezda uživaju veću zaštitu od laptopova običnih smrtnika.

Pročitajte i:  Hakeri poznati kao Lazarus grupa iskoristili su Windows zero-day ranjivost kako bi stekli kernel privilegije

Izvor: CNET

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,