Top50 2023

Half-Life 2 dobija nezvanični RTX remaster

NVIDIA je predstavila Half-Life 2 RTX remaster klasičnu pucačinu za računare sa GeForce RTX grafikom. Ovo je pokušaj da se modernizuje ukupan izgled i osećaj igre.

PCPress.rs Image

RTX port će znatno poboljšati grafiku

Svetla praćena zracima su zvezdana atrakcija, ali moderi takođe koriste ranu verziju RTX Remix-a da dodaju dodatne detalje o modelu i prerađuju materijale sa fizičkim osobinama renderovanja. Rezultat je ono što biste očekivali. Tamo gde originalna grafika Half-Life 2 izgleda ravno i inače zastarela, RTX port je raspoloženiji i daleko detaljniji. Nije iznenađujuće da osvežavanje koristi dodatnu NVIDIA tehnologiju kao što je DLSS 3 povećanje, Reflex anti-lag i RTX IO GPU ubrzano skladište.

Projekat je tek počeo i nema okvirnog datuma objavljivanja. Trenutno, ovo je više marketinški izlog nego praktično izdanje. Dolazi zajedno sa vestima o DLSS 3.5, koji koristi veštačku inteligenciju da poboljša kvalitet svetlosti praćenog zracima generisanjem piksela između uzorkovanih zraka. Naslovi kao što su Alan Wake 2 i Cyberpunk 2077: Phantom Liberty će podržati ovu funkciju pri lansiranju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: