HAPTA, kompjuterizovani aplikator za šminkanje za osobe sa ograničenom pokretljivošću ruku

L’Oreal dolazi na CES 2023 sa HAPTA-om, ručnim aplikatorom šminke koji pokreće AI, koji će pomoći ljudima sa ograničenom pokretljivošću šaka i ruku.

PCPress.rs Image

Za sada predstavljen samo prototip

HAPTA integriše tehnologiju koju je razvila Verily Life Sciences, Alphabet istraživačka organizacija posvećena naukama o životu. Takođe poznata kao Verily, kompanija je kreirala stabilizacijsku tehnologiju za pribor kako bi pomogla ljudima sa ograničenom pokretljivošću šaka i ruku da lakše jedu. L’Oreal tvrdi da je njegov cilj sa HAPTA-om da primeni ovu tehnologiju na šminku, što može biti izazov, čak i ako nemate problema sa mobilnošću. Uređaj koji je predstavljen na CES Unveiled bio je prototip i L’Oreal će kasnije lansirati proizvod koji će koristiti mašinsko učenje da poboljša iskustvo praćenjem specifičnog obrasca kretanja svake osobe.

Prototip kombinuje ugrađene pametne kontrole pokreta i prilagodljive dodatke koji korisniku daju poboljšani opseg pokreta. Magnetni priključak omogućava 360 stepeni rotacije i 180 stepeni fleksije. Kada se definiše prava pozicija, korisnici mogu da zaključaju prilagođena podešavanja za buduću upotrebu. HAPTA pruža jedan sat neprekidne upotrebe sa jednim punjenjem, što omogućava 10 aplikacija. Ugrađenoj bateriji je potrebno tri sata da se potpuno napuni. Ohrabrujuće je videti da uređaji kao što je HAPTA daju prioritet pristupačnosti. Pristupačna tehnologija je napredovala tokom godina, ali je često nedovoljna kada su u pitanju svakodnevni zadaci koje osobe bez invaliditeta uzimaju zdravo za gotovo. Samostabilizujući pametni pribor mogao bi biti „praktičnija” primena, ali šminka je takođe umetnička forma kojoj bi svako trebalo da može da pristupi radi samoizražavanja.

„Inkluzivnost je u srcu naše strategije inovacija i tehnologije lepote“, rekla je Barbara Lavernos, zamenica generalnog direktora zadužena za istraživanje, inovacije i tehnologiju u L’Orealu. „Posvećeni smo i strastveni da donesemo nove tehnologije koje pokreću usluge lepote koje povećavaju i dostižu krajnje želje, očekivanja i nezadovoljene potrebe svakog pojedinca. Sa HAPTA-om idemo korak dalje tako što činimo lepotu pristupačnijom za korišćenje jer svi treba da imaju jednak pristup“, rekla je Fransoaz Leman, predsednica globalnog brenda Lancome.

Pilotirana od strane Lancoma u vlasništvu L’Oreala 2023. godine, prva iteracija HAPTA-e je fokusirana na ruževe i biće praćena dodatnim aplikacijama za šminkanje.

Izvor: Ubergizmo

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,