Harry Potter i čarobni štapić uče decu kodiranju

Teško da bilo šta može da motiviše mlađe generacije kao Harry Potter, pa se upravo zbog toga britanski startap Kano udružio sa Warner Brothers-om, a kako bi preko sveta magije naučili mlade ljude da kodiraju.

Naime, Kano je kreirao štapić po ugledu na onaj koji ima Potter, a koji je povezan sa Kano aplikacijom, te decu provodi kroz niz komplikovanih situacija, da bi ih tokom tog procesa podučio kodiranju. Štap sadrži i žiroskop kako bi mogao da odredi položaj korisnika, te akcelerometar, koji služi za određivanje brzine pokretanja štapića. Zahvaljujući tome pokreti štapića mogu da se prate u 3D prostoru, što deci omogućava da „praktikuju magiju,“ a uz pomoć različitih linija koda, budući da kod povezuje određene akcije sa pokretima štapića, pa u jednom od izazova podizanje štapića dovodi do toga da se na displeju pojavi sova.

Štapić za kodiranje se u prodaji očekuje početkom oktobra, te će se pridružiti seriji proizvoda koji su kreirani tako da decu nauče tajnama kodiranja. Iz kompanije kažu da je važno da proces učenja koda ostane zabavan, te da ne podseća na domaći zadatak, budući da tako deci daje osećaj kontrole nad tehnologijom.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,