Harry Potter igra u Pokémon Go stilu

Kompanija Portkey Games, koja je u vlasništvu Warner Bros-a, najavila je Harry Potter aplikaciju koja će funkcionisati po sličnom principu kao i Pokémon Go, a očekuje se da do korisnika stigne 2019. godine. Aplikacija koja se zasniva na proširenoj realnosti funkcionisaće u skladu sa lokacijom igrača, pa će ljubiteljima čarobnjačkih veština omogućavati da love mitska bića u virtuelnim prostranstvima.

PCPress.rs Image

Nova igra je nastala u saradnji Pokémon Go i Niantic, te ponela ime Harry Potter: Wizard’s Unite, a originalno je najavljena još krajem 2017. godine. Od tada nije bilo dodatnih informacija o novoj aplikaciji, a sve dok se nedavno nije pojavio trejler koji prikazuje mladu vešticu koja lovi lopticu iz poznate igre koja je jedan od važnih elemenata serijala o dogodovštinama Harrija Pottera.

Trejler ukazuje na potencijalno kompleksniju priču od one koju ima Pokémon Go, te bi Harry Potter: Wizard’s Unite mogao da iskoristi dosadašnje uspehe Pokémon Go trenda, ali i da ih produbi, te prevaziđe uspeh koji je ova zabeležila u julu 2016. godine – sa 800 miliona preuzimanja aplikacije, te dve milijarde dolara prihoda.

Pročitajte i:  Pokémon Go je zdrav i raste dok se približava svom sledećem desetogodišnjem jubileju

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,