Top50 Glas publike

Amerikanac proverava telefon najmanje 52 puta na dan

Koliko često se svakodnevno uhvatite da proveravate svoj telefon? Ranije smo proveravali naše telefone samo kada dobijemo poruku ili poziv, međutim sa pojavom pametnih telefona koji su povezani sa svetom, proveravamo naše telefone kada god dobijemo obaveštenje o novom komentaru, novom tvitu, vesti, video snimku, poruci, mejlu i mnogim drugim stvarima.

PCPress.rs Image

U stvari, prema nedavnoj studiji koju je Deloitte sproveo u istraživanju Global Mobile Consumer za 2018. godinu, utvrđeno je da Amerikanci u proseku imaju tendenciju da proveravaju svoje telefone najmanje 52 puta dnevno. Ovo takođe predstavlja porast u odnosu na prethodnu godinu, gde je prijavljeno da je prosečni Amerikanac proverio svoj telefon samo 47 puta dnevno.

Prema rečima Kevin Westcott-a, potpredsednika i šefa sektora za telekomunikacije, medije i zabavu u kompaniji Deloitte, „Ovogodišnja anketa zaista potvrđuje priču o pametnim telefonima kao pravom centru naših života, kako unutar tako i izvan kuće. Pametni telefon ostaje prvi uređaj za kojim korisnici posežu, omogućavajući im da rade sve što žele: komuniciraju, rade, druže se, gledaju filmove, serije, slušaju muziku, vežbaju, prate zdravlje ili pospremaju stvari kod kuće.

Pročitajte i:  12 procenata zaposlenih zadržava intelektualnu svojinu kompanije prilikom napuštanja posla

Interesantno je da je došlo do povećanja broja ljudi koji žele da smanjuju upotrebu telefona, što ukazuje na to da, iako možda više proveravamo naše telefone, barem smo svesni da to možda nije baš nužno dobro za nas.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,