Hertz prodaje 20.000 električnih vozila

Kao razloge za ovu odluku, kompanija je navela zabrinutost zbog potražnje i veće troškove povezane sa popravkama električnih vozila.

PCPress.rs Image

Kompanija će reinvestirati deo prihoda u kupovinu vozila na benzin

Hertz navodi da prodaje oko 20.000 električnih vozila iz svoje američke jedinice. To čini otprilike trećinu ukupnog broja električnih vozila na globalnom nivou. Kompanija tvrdi da su “troškovi vezani za sudare i oštećenja, pretežno povezani sa električnim vozilima, veoma visoki”. To pokazuje na “odluku kompanije da započne značajno smanjenje broja električnih vozila.” Hertz navodi da planira reinvestirati deo prihoda u kupovinu vozila na benzin.

“Kompanija očekuje da će ova akcija bolje izbalansirati ponudu u odnosu na očekivanu potražnju za električnim vozilima”. “Ovaj postupak će pozicionirati kompaniju da eliminiše nesrazmerno veliki broj iznajmljivanja sa niskim maržama i smanji troškove štete povezane sa električnim vozilima.”

Već ranije su postojali znakovi da Hertz ima zadršku oko svoje odluke da investira u električna vozila tokom poslednjih nekoliko godina. Kompanija je 2021. godine objavila da naručila 100.000 električnih vozila od Tesle. U aprilu je otkriveno da Hertz planira da kupiti do 65.000 električnih vozila od Polestar-a u narednih pet godina.

Pročitajte i:  Uberova elegantna električna usluga deljenja vožnje tek stiže do Njujorka

Međutim, u oktobru 2023. godine, Hertz je naveo da usporava sa svojim planovima za elektrifikaciju. Tada je izvršni direktor Stephen Scherr izjavio da električna vozila Hertz-a koštaju “oko dva puta više u smislu troškova popravke štete nego konvencionalna vozila sa unutrašnjim sagorevanjem.”

Prema nekim izveštajima, Tesla trenutno prodaje više od 700 električnih vozila putem svog sajta za polovna vozila. Većina njih su Model 3 i Model Y.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,