Musk: Hertz još nije naručio 100.000 Tesla EV

Prošle nedelje, u saopštenju za štampu kompanije Hertz navedeno je da je kompanija naručila 100.000 automobila Tesla Model 3 za svoje potrebe iznajmljivanja. Međutim, Elon Musk je na Twitter-u saopštio je ovaj dogovor još nije postihnut, rekavši da “još nije potpisan ugovor”.

PCPress.rs Image

U Hertz-ovom saopštenju je navedeno da je napravio „značajnu investiciju da ponudi najveću flotu za iznajmljivanje električnih vozila u Severnoj Americi. Naravno da je ovo sopštenje podrazumevalo narudzbinu od 100.000 Teslinih vozila do kraja 2022. godine“.

Ovakvo saopštenje i izveštaj Bloomberg-a, u kombinaciji sa drugim dobrim vestima o prodaji u Evropi, možda su motivisali investitore tako da Tesla pređe vrednost preko bilion dolara.

Hertz je bankrotirao pre četiri meseca. Nakon toga ga je kupila firma Knighthead Capital Management sa problemima u dugovima za 6 milijardi dolara. 

Međutim, Hertz tehnički nikada nije rekao da je potpisao ugovor ili nalog za kupovinu vozila. Izraz „početna porudžbina od 100.000 Teslinih vozila do kraja 2022. godine“ može se shvatiti da znači da će se sama narudžbina, a ne isporuka vozila dogoditi krajem 2022.godine. Iz Tesle nikada niko nije dao komentar na ove prethodne vesti.

Pročitajte i:  Rusija ponovo upozorila da će napasti Starlink

Elon Musk standardno ciničan

Tvit Elon-a Musk-a dolazi kao odgovor korisniku Twitter-a koji mu se zahvaljuje na nedavnom porastu cene Teslinih akcija. Činilo se da želi da ublaži deo tog uzbuđenja, međutim, navodeći da bilo kakav dogovor sa Hertz-om neće imati uticaja na prodaju i rezultat kompanije.

„Tesla ima daleko veću potražnju od proizvodnje, stoga ćemo automobile prodavati Hertz-u za istu maržu kao i potrošačima. Dogovor sa Hertz-om nema efekta na našu ekonomiju.”

Izvor: Engadget

Facebook komentari: