Top50 Glas publike

Hoće li novi Windows biti besplatan?

Do zvaničnog predstavljanja nove verzije Windows-a (Windows 11?) ostalo je još manje od nedelju dana. Po Internetu se uglavnom pojavljuju informacije o tome kako će novi OS izgledati, ali gotovo da se ne pominje jedna veoma bitna stvar – hoće li, kao i Windows 10, i novi Windows biti besplatan za korisnike?

windows

Ne postoje zvanične informacije na tu temu, ali ako možemo da uradimo malu analizu. Naime, ako se uzme u obzir da Apple već godinama nudi besplatan upgrade na nove verzije macOS-a, kao i da je Microsoft isto uradio sa Windows-om 10, mogli bismo da očekujemo da se ponovi i ovog puta. Za kompanije uglavnom ne bi bio problem da kupe licence za novi OS (mada znamo da se one veoma retko odlučuju da odmah po izlasku pređu na novi OS), ali krajnji korisnici bi teško pristali da ga kupe. Uostalom, upravo činjenica da je bio besplatan, omogućila je Windows-u 10 da veoma brzo nakon izlaska zauzme veliki deo tržišta.

Pročitajte i:  Podrška za Windows 7 i 8 prestaje u januaru

Nezvanično se pojavljuju informacije da bi novi Windows mogao da bude besplatan za sve korisnike koji imaju validne licence za starije verzije OS-a. Pri tome se ne misli samo na korisnike koji upotrebljavaju Windows 10, već i korisnike koji još uvek rade na Windows-u 7 ili 8.

Izvor: Betanews

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,