Data centri 2024

Hoćemo li uskoro plaćati zdravstvene funkcije na fitness tracker-ima?

Amazon je 28. septembra predstavio nove proizvode, među kojima se nalaze kućni robot, pametni zvučnici sa Mickey Mouse ušima i Disney AI asistentom, kao i druga iteracija Halo fitness tracker-a. Novi Halo View donosi sve što se očekuje od uobičajene fitnes narukvice, uključujući proveru pulsa i nivoa kiseonika u krvi, praćenje vežbi i sna, notifikacije sa pametnog telefona… Međutim, ne mogu sve te funkcije da se koriste tek tako.

halo view

Brojne zdravstvene funkcije

Cena ove narukvice je 79.99 dolara, a u nju je uključen brojač pređenih koraka, prikaz aktivnosti, merač otkucaja srca, brojač potrošenih kalorija, vreme provedeno u spavanju i temperatura tela tokom sna. Ostale, detaljnije funkcije, kao što su ocene aktivnosti, prikaz intenziteta aktivnosti, opširnije informacije o toku sna i još ponešto…, zaključane su i zahtevaju Amazon Halo pretplatu. U stvari, prvih godinu dana nakon kupovine sve funkcije su otključane, a kasnije će, ako korisnik želi da ih koristi morati da plati 3.99 dolara mesečno. U ovom servisu, uključene su još i funkcije vođenih treninga, sesije meditacije, saveti u vezi sa receptima i dijetama, personalizovani planovi vežbi…

Pročitajte i:  Amazon uveo novih 50 električnih kamiona

Ono što je ovde značajno je da je Amazon odlučio da Halo View korisnicima zaključa neke od analitika koje su do sada bile podrazumevane i besplatne. Ovde se sad postavlja jedno vrlo značajno pitanje – hoće li korisnici to prihvatiti? Moguća su dva scenarija – ili će korisnici jednostavno odustati od kupovine ove pametne narukvice, jer je tržište preplavljeno najrazličitijim modelima koje nude (skoro) sve te funkcije potpuno besplatno, ili će se pokazati da je Halo View toliko bolji od konkurencije da će korisnici „progutati knedlu“ i prihvatiti da plaćaju pomenute servise. Ako se pokaže da je ovo drugo tačno, možda se pred nama nalazi jedna tržišna prekretnica, jer će sigurno i konkurencija požuriti da uzme još koji dolar od korisnika na sličan način.

Izvor: TechRadar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,