Amazon dobio dozvolu za veće letove dronova

Federalna avijacijska administracija (FAA) odobrila je Amazonu letove dostavnih dronova izvan vizuelnog dometa (BVLOS). Sa ovom preprekom koja je uklonjena, kompanija tvrdi da može leteti dalje i proširiti uslugu dronova, omogućavajući bržu isporuku i veći izbor artikala za kupce, objavio je Amazon u blog postu.

PCPress.rs Image

Proširenje mogućnosti dostave dronovima

Do sada je FAA dozvoljavala Amazonu da leti dronovima samo koliko ih neko može videti sa tla. Na taj način, spotteri ili piloti mogli su osigurati da dronovi ne ometaju letelice. Međutim, ovo ograničenje je ozbiljno ograničavalo domet dronova.

Da bi prevazišao ovo ograničenje, Amazon je rekao da je proveo godine razvijajući “tehnologiju za otkrivanje i izbegavanje prepreka na dronu.” Podneo je inženjerske informacije FAA, uključujući detalje o operaciji, održavanju i performansama. Zatim su sprovedeni letni testovi u prisustvu FAA inspektora oko aviona, helikoptera i balona na vrući vazduh kako bi se “demonstriralo kako dron sigurno navigira i izbegava svaki od njih,” rekao je Amazon.

Planovi za budućnost

Sa odobrenjem za BVLOS, kompanija planira proširiti područje dostave oko svog postrojenja za dronove u College Station-u, Texas. Kasnije u 2024. godini, dostava dronovima će biti integrisana u širu mrežu isporuka.

Pročitajte i:  Amazon proširuje AI nastup sa širom dostupnošću Q chat bota 

Prošlog meseca, Amazon je najavio da obustavlja dostavu dronovima na jednom od svojih prvih testnih lokacija u Lockeford-u, Kalifornija, bez navođenja specifičnog razloga. Istovremeno, najavljeno je da će pokrenuti dostavu dronovima u West Valley, području metropole Phoenix-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *