Hold – aplikacija koja leči zavisnost od telefona

Dok su jedni zaključavali svoje pametne telefone kako bi na taj način bar donekle ublažili svoju opsesiju, drugi su isprobavali neke modernije metode, poput one koja zaključava samo ekrane uređaja, a sada je tu još jedno rešenje – u obliku aplikacije koja nagrađuje korisnike kada svoje telefone ostave na miru.

PCPress.rs Image

Naime, nova aplikacija za Android i iOS, pod imenom Hold, može da detektuje kada se uređaj ne koristi te da uporne nagradi kada izdrže da neko vreme ne otvore Facebook aplikaciju, ili neku od platformi za online komunikaciju. Pošto je otpreme na svoje uređaje, korisnici će moći da sakupljaju poene za nekorišćenje telefona, te ih kasnije koriste za dobijanje različitih vrsta popusta prilikom kupovine. Tako za svakih 20 minuta tokom kojih su udaljeni od svojih uređaja korisnici dobijaju deset poena, a potrebno je da po skidanju aplikacije unesu svoju mejl adresu kako bi kasnije mogli da traže nagradu.

Tako je za dobijanje popusta prilikom kupovine karata za projekcije u Vue bioskopima potrebno 60 poena, što je 120 minuta provedenih bez telefona, a isto toliko je potrebno i za besplatne kokice. Za dve besplatne kafe koje daje još jedan od partnera – Café Nero – potrebno je 300 poena, što znači 600 minuta bez telefona, a Planet Organic nudi besplatan sok za 90 poena, što je 180 minuta Hold vremena oslobođenog od mobilnih uređaja. U akciju se uključio i Amazon koji za 1.000 poena daje vaučere od pet funti, a to je čak 33 sata bez telefona.

Pročitajte i:  Android malver u lažnom Google Chrome ažuriranju

PCPress.rs Image

Aplikacija je trenutno dostupna u Velikoj Britaniji, Švedskoj i Norveškoj, a pre svega je namenjena učenicima i studentima, te bi poeni koji budu prikupljeni u okviru nje uskoro mogli da se koriste i za kupovinu udžbenika koji bi se potom donirali školama koje sarađuju sa Unicef-om.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,