HoloLens 2 AR naočare stižu u septembru

Microsoft je objavio približno vreme kada će se u prodaji pojaviti druga generacija njihovih naočara za proširenu realnost – HoloLens 2. Na World Artifical Intelligence konferenciji održanoj u Šangaju, Microsoft-ov izvršni potpredsednik Hari Šum, rekao je da HoloLens 2 postati dostupan korisnicima tokom septembra ove godine.

PCPress.rs Image

Cena sistema biće oko 3.500 dolara, što HoloLens 2 primarno targetira ka poslovnim korisnicima. Nova verzija doneće veliki broj unapređenja kao što su bolja balansiranost prednje i zadnje strane (što će olakšati nošenje), vizir koji može da se podiže, prepoznavanje i praćenje očiju, bolje praćenje pokreta prstiju, kao i veći ugao gledanja.

Originalni HoloLens nije bio široko prihvaćen, pa je Microsoft na njegovom nasledniku dosta radio na tom aspektu. Novi model je zasnovan na ARM procesoru, podržava Unreal Engine 4 i daje developerima pristup do šireg raspona API-ja i drajvera. Jedno od značajnih unapređenja je i što sada developeri mogu da kreiraju sopstvene prodavnice za distribuiranje HoloLens 2 aplikacija.

Inače, HoloLens 2 je već nekoliko meseci dostupan u pretprodaji, a nekoliko velikih proizvođača aplikacija je dobila svoje primerke, pa se očekuje da će u Septembru, zajedno sa hardverom biti predstavljen i odgovarajući softver.

Pročitajte i:  Microsoft mora da prestane da prodaje sigurnost kao premijum ponudu 

Izvor: Venture Beat

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,