Honda je napravila Rumbu za travnjak

Živimo u veku kada sve postaje autonomno jer konačno i kosilice, poput usisvača, počinju da rade samostalno. Tako da svi oni sa pokojim arom iza kuće, mogu najzad puste da neko drugi obavi taj težak i zatevan posao. Jedan od najvećih proizvođača automobila i elektronike na svetu, Honda, u tome je svima pomogla, zato što je napravila kosilicu koja je samostalna i autonomna i zove se Honda Grass Miimo. 

PCPress.rs Image

Taj neodoljivi mali robot izgleda kao Roomba za travnjak. U specifikaciji stoji da je napravljen kao ispomoć onima koji imaju malo veće imanje, jer može da ošiša oko 4.000 kvadratnih metara. Ipak njegova baterija nije neograničena, pa kada uvidi da je pri kraju, krenuće put doka da se dopuni, pre nego što nastavi sa poslom.

Takođe, jedna od zgodnijih funkcija je zakazivanje košenja u vreme koje korisniku odgovara, što može biti i noću. S obzirom da je električan, nije mnogo bučan, pa se ne morate brinuti za komšije. Ipak, određena ograničenja postoje. Ne može da kosi travu koja je viša od 10 santimetara, a ne može ni da se popne na veći ugao od 25 stepeni. Za sada cena novog uređaja nije poznata, međutim stari je koštao 2.500 dolara. Nema informacija o prodaji van Japana, a Honda planira lansiranje na tržište 17. aprila.

Izvor: jalopnik.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,