BIZIT plus

HONOR 70 – Siguran hod

HONOR se vratio u velikom stilu prethodne godine s modelom (više) srednje klase HONOR 50, okončavši na taj način period u kome mu nisu bili dostupni Google servisi. Ove godine je krenuo dalje, s pametnim satom i top-modelom telefona. Ipak, kompanija je očito svesna da je njena najvažnija pozicija upravo ona u srednjoj klasi – i to toplo pozdravljamo!

PCPress.rs Image

Lepotan, nema šta

Sasvim je logično, stoga, što je njihov najbitniji proizvod godišnja iteracija telefona iz (više) srednje klase. Model za ovu godinu jeste HONOR 70 i stiže s nekim veoma važnim i ubedljivim adutima. U samom startu je jasno da je HONOR ostao veran svojoj tradiciji – sjajnom dizajnu! Svi njihovi telefoni su naprosto lepi i u tom pogledu nema greške, a tako i je sa HONOR 70 modelom, koji karakterišu dopadljiv dizajn i veoma dobra izrada.

PCPress.rs Image

Niz pozitivnih stavki se nastavlja u domenu hardvera. Naime, nakon duže pauze konačno imamo telefon sa Snapdragon 700 serijom čipseta – konkretno, reč je o 6-nm 778G+ 5G čipsetu, koji ima dosta snage za apsolutno sve potrebe. Štaviše, ovo je telefon koji će se neretko pokazati bržim u praksi od top-modela koji koriste brže, ali i daleko vrelije čipove koji stoga brže throttle-uju, rezultujući slabijim performansama. Poseban primer su igre, gde se telefoni zagrevaju, a s kojima se Adreno 642L u ovom telefonu veoma dobro nosi jer radne frekvencije duže ostaju na višim vrednostima. Dobre performanse su potpomognute prisustvom 8 GB RAM-a. Na raspolaganju je 256 GB skladišnog prostora, a imajte u vidu da nije predviđeno proširenje, pošto Dual SIM slot nema ležište za memorijske kartice.

Pročitajte i:  Počela prodaja HONOR Magic6 Pro telefona u Srbiji

PCPress.rs Image

OLED ekran se može pohvaliti odličnim prikazom, visokom rezolucijom i osvežavanjem od 120 Hz. Ispod ekrana je smešten optički skener otiska prsta. Nema 3,5-mm konektora za slušalice, na šta smo već naviknuti. Telefon stiže sa operativnim sistemom Android 12, povrh koga se nalazi korisnički interfejs Magic UI 6.1. U praksi, sve funkcioniše dobro, tečno, glatko, što zbog solidno snažnog hardvera, što zbog dobrih softverskih optimizacija.

PCPress.rs Image

Baterija je tradicionalno udarna stavka HONOR telefona – često ne toliko po kapacitetu, koliko po realnoj upotrebi. Tako i ovde zatičemo bateriju kapaciteta 4800 mAh, što će vam u praksi biti dovoljno za dva dana prosečne upotrebe. I što je još bolje, u pakovanju je brzi punjač od 66 W, koji će za dvadesetak minuta bateriju dopuniti do 60 odsto. Podržano je i reverzibilno punjenje.

PCPress.rs Image

Novi Sony senzor za kamera sistem

Najzad, HONOR je rešio da nema kockanja po pitanju kamere. Zato je obezbedio da upravo na ovom telefonu debituje novi Sony IMX800 senzor pomalo neobične rezolucije od 54 Mp. Ovaj sjajan senzor prate ultraširoka (122-stepena) kamera od 50 Mp, kao i običan bokeh senzor od 2 Mp. Glavna kamera odlično obavlja posao u svim uslovima upotrebe, a manje nismo ni očekivali. Takođe bismo uputili pohvalu na račun upotrebljivosti ultraširoke kamere.

Fotografije su bogate detaljima i relativno oštre (bez preeksponiranja), a moguće je i snimanje 4K videa. Puno se uradilo na softverskim mogućnostima, a jedna zanimljiva opcija je multivideo, koji omogućava snimanje videa kombinacijom prednje i zadnje kamere i u više različitih rasporeda. Prednja kamera od 32 Mp je veoma dobra i pomoću nje ćete snimiti brojne drage uspomene u raznim situacijama.

Odlični rezultati glavne, ali i ultra-široke kamere koja ne donosi previše izobličenja na bočnim delovima

HONOR je još jednom uspeo da pogodi odličnu kombinaciju osobina i ponudi tržištu ubedljiv telefon koji će, bez sumnje, veoma pozitivno uticati na prodajne rezultate, ali i percepciju brenda. HONOR 70 nastavlja put koji su prethodnici utabali u višoj srednjoj klasi, donoseći puno dobrih stvari koje mnogo znače najvećem broju korisnika. Veoma je lako preporučiti lep telefon odličnih performansi s dobrom kamerom i baterijom.

Pročitajte i:  Kome treba Barbie telefon?

PCPress.rs Image

Korisna adresa: hihonor.com/rs

Facebook komentari: