Računari i Galaksija

HP dodaje novu stilsku notu poslovnim prenosivim računarima namenjenim malim preduzećima

HP ProBook 4310s_1Kompanija HP predstavlja najnovije modele poslovnih prenosivih računara. Dva nova računara će malim preduzećima omogućiti da, po pristupačnoj ceni, koriste prednosti poslovne funkcionalnosti, ali i da pokažu da prate trendove.
HP ProBook 4310s pruža malim preduzećima pouzdan i bezbedan rad na računaru što će unaprediti njihovo poslovanje. Pored toga, ovaj računar nudi podršku za multimedijalne sadržaje za poslovnu i ličnu upotrebu.
“Korisnici u malim preduzećima žele da im poslovna računarska rešenja omoguće miran rad tokom radnog dana, kao i da zadovolje njihove lične potrebe”, rekao je Šarl Sniman, potpredsednik HP-ove grupe za personalne sisteme u EMEA regionu. “HP ProBook 4310s dokazuje da je moguće ponuditi kombinaciju inovativnih poslovnih funkcija po pristupačnoj ceni, a bez  kompromisa po pitanju stila”.
Ovaj elegantan prenosivi računar, mase 1,97 kg i debljine 27,3 mm, odlikuje i sjajna crna (klavir crna) nijansa. Ekran HD rezolucije je formata 16:9 i dijagonale 13,3", sa LED pozadinskim osvetljenjem i anti-glare slojem. Opciono se može nabaviti i BrightView tehnologija koja obezbeđuje oštru sliku živih boja. U HP ProBook 4310s se može ugraditi neka od ATI Mobility Radeon HD 4330 ili Mobile Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD grafičkih kartica. Pored toga, ovaj računar koristi najnoviju Intel-ovu tehnologiju procesora.
HP ProBook 4310s se, bez ikakvih dodatnih troškova, isporučuje sa kompletnim bezbednosnim paketom HP ProtectTools koji se vrlo lako podešava. Podaci u ovom prenosivom računaru imaju trostepenu zaštitu, od lozinke, preko PreBoot provere autentičnosti i kodiranog hard diska. Program HP QuickLook 2 omogućava korisnicima da pogledaju elektronsku poštu, kalendar ili adresar jednostavnim pritiskom na jedan taster. Opcioni modul HP un2400 za mobilni širokopojasni pristup internetu (WWAN) omogućava korisnicima povezivanje bez pronalaženja WiFi hotspota. Za dužu autonomiju korisnici mogu izabrati bateriju sa četiri ili osam ćelija.
Uz ostale nove funkcije izdvajaju se HDMI port za povezivanje sa HD ekranima, ExpressCard 34 slot i čitač SD/MMC memorijskih kartica.
HP Mini 5101_2Prenosivi računar HP Mini 5101 je lep i ultra prenosivi saputnik profesionalaca koji žele da svoj poslovni računar koriste i van kancelarije. Ovaj model odlikuje elegantna tanka konstrukcija, masa od samo 1,3 kg i ekran rezolucije 1366×768 piksela i dijagonale 10,1" sa LED pozadinskim osvetljenjem koji pruža izuzetno iskustvo u radu.
Tastatura je manja samo za 5 odsto u odnosu na uobičajenu tastature na prenosivim računarima i obezbeđuje udobnost u kucanju, a ugrađena Web kamera i mikrofon olakšavaju korisnicima društvene aktivnosti na Internetu, kao i komunikaciju s kolegama dok su van kancelarije. Zahvaljujući Wi-Fi sertifikovanom WLAN modulu i opcionom WWAN modulu, korisnik može slati i primati elektronsku poštu, četovati, pretraživati Internet i uživati u multimedijalnim sadržajima gde god da se nalazi. 
“Poslovni korisnici koji su često u pokretu traže prenosivi računar koji će im pružiti izuzetnu funkcionalnost u i van kancelarije. Istovremeno, oni žele lepo dizajniran poslovni alat koji se uklapa u njihov profesionalni stil”, rekao je Sniman. “Bogatim setom računarskih funkcija, smeštenih u elegantan i pristupačan uređaj, HP Mini 5101 zadovoljava njihove zahteve”.
Računar se nalazi u kućištu od brušenog aluminijuma koje ga štiti pri radu u pokretu, a može biti opremljen baterijom sa četiri ili šest ćelija radi duže autonomije.
Bogat set funkcija podržava procesor Intel Atom i hard disk kapaciteta 160 GB koji pruža i dovoljno prostora za smeštanje datoteka, filmova i muzike. HP Mini 5101 dolazi sa Mobile Intel GMA 950 UMA grafičkim rešenjem, a bezbednost podataka garantuje program HP Disk Sanitizer.
Dostupnost i cene
HP ProBook 4310s će biti dostupan od jula, a HP Mini 5101 od avgusta 2009. Preporučene maloprodajne cene kreću se, zavisno od konfiguracije, od 510 evra (bez PDV-a) za HP ProBook 4310s, odnosno od 350 evra (bez PDV-a) za HP Mini 5101.

Pročitajte i:  Intel ARC grafičke karte dobijaju još jedno značajno poboljšanje performansi sa najnovijim drajverom

Izvor: HP Srbija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,