BIZIT plus

HP i Microsoft pojednostavljuju tehnološka okruženja novim modelom infrastrukture za aplikacije

PCPress.rs ImageKompanije HP i Microsoft najavile su trogodišnji ugovor o investiranju 250 miliona dolara u rešenja koja će pojednostaviti tehnološka okruženja preduzeća svih veličina.

Kompanije planiraju da isporuče nova rešenja koja će:

– biti napravljena na novoj generaciji modela infrastrukture za aplikacije,

– unaprediti cloud computing sisteme ubrzavanjem implementacije aplikacija i

– eliminisati kompleksnost upravljanja informacionim sistemima i automatizovati manualne procese radi snižavanja ukupnih troškova.

Ovaj ugovor predstavlja najsveobuhvatniju integraciju tehnologija do sada i trebalo bi da omogući značajno unapređenje iskustva korisnika tokom projektovanja, pokretanja i upravljanja IT okruženjima.

Strateško partnerstvo obuhvatiće saradnju kompanija HP i Microsoft na razvoju uređaja za upravljanje podacima, objedinjavanju paketa aplikativnih rešenja, razvoju ponude rešenja za virtuelizaciju i integrisanim alatima za upravljanje. Ova dinamična IT rešenja biće isporučena kroz najveću prodajnu i partnersku mrežu na tržištu, obezbeđujući:

– veću efikasnost poslovanja zahvaljujući reagovanju na promenljve poslovne potrebe savršenim konvergiranjem serverskih, storidž, mrežnih i aplikativnih resursa u visoko automatizovanom okruženju koje se samostalno održava;

– unapređene performanse, pouzdanost i dostupnost nekih od vodećih poslovnih aplikacija uključujući Microsoft Exchange Server i Microsoft SQL Server, kao i kreiranje temeljno optimizovanog okruženja. To se postiže unapred pripremljenim paketima kreiranim po sistemu “ključ u ruke”, a koji obuhvataju servere, uređaje za skladištenje podataka, mrežni hardver i aplikacije. Na taj način pripremljeni sistemi za upravljanje podacima i elektronsku poštu mogu se jednostavno pokretati i održavati;

– unapređen rad kroz integrisane alate za virtuelizaciju koji omogućavaju automatizovanu pripremu, upravljanje i samostalno podešavanje IT okruženja. Zahvaljujući integraciji HP Insight softvera, HP Business Technology Optimization softvera i Microsoft System Centera sa Microsoft Hyper-V Serverom, poslovni korisnici dobijaju jedinstveno rešenje za automatizovanje pokretanja aplikacija i nadgledanje infrastrukture. Ova integracija obuhvata i optimizaciju napajanja i performansi, i obezbeđuje interoperabilnost heterogene opreme u računskom centru;

Pročitajte i:  Microsoft sprema redizajn Copilota

– zaštitu postojećih investicija i nisku cenu vlasništva, što doprinosi uverenju korisnika da su doneli pravu odluku o implementiranju novog sistema. Zajednička rešenja napravljena su na osnovu važećih standarda i projektovana tako da iskoriste postojeće investicije u računske centre, a nakon implementacije svim integrisanim sistemima upravlja se sa jednog mesta. Ovaj pristup je osmišljen tako da korisnici mogu integrisati privatne ili javne cloud computing sisteme i svoje poslovne potrebe. HP i Microsoft će sarađivati na Windows Azure platformi: obe kompanije će obezbediti usluge, a Microsoft će nastaviti da investira u HP-ov hardver namenjen Windows Azure infrastrukturi.

“Podsticanje inovacija pomaže preduzećima da ostvare kompetitivnu prednost”, rekao je Mark Hurd, predsednik upravnog odbora i generalni direktor kompanije HP. “Ova saradnja će omogućiti kompanijama HP i Microsoft da svojim korisnicima ponude tehnologiju koja omogućava promene i koja će im sniziti troškove, doneti rast poslovanja i ubrzati inoviranje.”

Novi model infrastrukture za aplikacije biće isporučen kroz objedinjenu ponudu za velike, heterogene računske centre, kao i kroz rešenja prilagođena malim i srednjim preduzećima. Nova rešenja su već dostupna, a ponuda će biti dopunjavana tokom naredne tri godine.

Pročitajte i:  Apple je napravio alatku za AI slike  

“Ovaj ugovor, koji obuhvata hardver, softver i usluge, će omogućiti poslovnim korisnicima da pojednostavljivanjem IT okruženja optimizuju performanse uz najnižu moguću ukupnu cenu vlasništva”, rekao je Steve Ballmer, generalni direktor Microsofta. “Proširenje našeg partnerstva sa kompanijom HP promeniće način na koji velika preduzeća pružaju usluge svojim korisnicima, a manjim organizacijama će omogućiti da informaciono okruženje prilagođavaju rastu poslovanja. Kompanije Microsoft i HP se oslanjaju jedna na drugu da bi naši korisnici imali pouzdano IT okruženje.”

PCPress.rs ImageNova šansa za HP-ove i Microsoftove partnere širom sveta

Proširenje partnerstva podrazumeva desetostruko povećanje globalnih investicija radi stvaranja novih šansi za 32 hiljade HP-ovih i Microsoftovih partnera. Partneri će svojim korisnicima nuditi usluge i hardversko-softverske pakete aplikativne infrastrukture radi modernizacije IT okruženja. Prednosti za partnere uključuju:

– brže ostvarivanje prihoda kroz skraćeni prodajni ciklus zahvaljujući Smart Bundle i sveobuhvatnim paketima, i novim ponudama koje obuhvataju dodatne aplikacije i šansu za pružanje usluga,

– fleksibilne mogućnosti finansiranja kroz HP finansijske usluge koje će im omogućiti da nova rešenja učine pristupačnijim i lakšim za nabavku, što će podstaći usvajanje novih tehnologija,

– sveobuhvatniju podršku sa posebnim resursima predviđenim za temeljnu obuku partnera i druge pretprodajne aktivnosti, i

– zajednički finansirane marketinške kampanje i aktivnosti za uspostavljanje poslovnih kontakata, kao i prodajne alate dostupne na http://www.hpmspartners.com/.

Pročitajte i:  Olakšana popravka Microsoft Surface uređaja 

HP profesionalne usluge i Microsoft usluge za uspeh korisnika
Da bi se ubrzao povraćaj investicije i povećanje poslovne vrednosti, integrisana ponuda je dopunjena novim uslugama za projektovanje, implementaciju i podršku korisnicima. Više od 11 hiljada HP profesionalaca sa Microsoft sertifikatima širom sveta radi u odeljenju HP usluge. Oni će, u saradnji sa zaposlenima u Microsoft uslugama, pružati podršku za sva rešenja koja obuhvataju integraciju hardvera i softvera, od jednostavnih implementacija do najznačajnijih poslovnih infrastruktura. Ponuda usluga uključuje:

– strateške radionice i usluge vezane za povraćaj investicije i ostvarivanje poslovnih vrednosti. Dostupne su i usluge vezane za arhitekturu, projektovanje, izvođenje pilot projekata, globalnu implementaciju, podršku za virtuelizaciju servera i rešenja za upravljanje, virtuelizaciju klijenata, upravljanje podacima i cloud computing sistemma, kao i usluge vezane za nadograđivanje i migraciju Microsoft Exchange Servera;

– modernizaciju aplikacija velikih sistema za online procesiranje transakcija;

– planiranje prilagođenih rešenja za poslovno izveštavanje koja omogućavaju brže ostvarivanje poslovnih vrednosti;

– pomaganje korisnicima koji žele da svoje tehnološko okruženje pokrenu na svojoj  ili izmeštenoj lokaciji, ili putem cloud computing arhitekture.

Više informacija o ugovoru između kompanija HP i Microsoft dostupno je na adresi www.hp.com/go/microsoft/infra2apps.

Direktori obe kompanije održali su 13. januara javnu audio telekonferenciju. Njen snimak, kao i drugi materijali za medije, dostupan je na adresama www.microsoft.com/presspass/presskits/infrastructure/ i www.hp.com/go/HPMSFTalliance.

Izvor: HP

Facebook komentari: