BIZIT plus

HP i Samsung – nove mogućnosti štampe sa mobilnih uređaja

Kompanija HP prikazala je nove mogućnosti štampanja koje su implementirane u odabrane Samsung uređaje, omogućavajući korisnicima direktno štampanje na preko 180 HP-ovih mrežnih štampača iz HP inkjet i HP LaserJet serija.

20130314_205230
Photo: Samsung Galaxy S IV

Ova saradnja pokazuje HP-ov nastavak ulaganja i lidersku poziciju na polju mobilnog štampanja. Za razliku od trenutno dostupnih aplikacija za mobilno štampanje, novo HP-ovo i Samsungovo rešenje ne zahteva nikakvo dodatno podešavanje telefona, alate, instaliranje drajvera ili setovanje mrežnog okruženja, kako bi telefon mogao da „štampa“ materijale. Uz to, ova mogućnost štampanja je jedno od retkih rešenja koje nudi sofisticirana podešavanja, kao što su, između ostalog, dvostrana štampa, setovanje boja, orijentacije i tipa papira, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Funkcionalnost štampanja već je podržana u Samsungu Galaxy S IV i biće dostupna kasnije ove godine kroz nadogradnju firmwarea kod Samsung Galaxy S III i Note II modela, omogućavajući i tim modelima bežično štampanje.

„Korisnici neprestano traže načine kako da štampaju sa svojih pametnih telefona I tableta“, kaže Stephen Nigro, viši potpredsednik, Inkjet and Printing Solutions and Graphics Solutions Business, Grupa za štampu i personalne sisteme (PPS), HP.

Pročitajte i:  Vaš Android telefon ima smeće u web browseru koje možete brzo ukloniti

„Ovo partnerstvo sa Samsungom je najnoviji primer kako HP omogućava korisnicima da štampaju šta god žele, gde god da se nalaze.“

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,