ePlaneta

HP Latex: ekološki prihvatljiva tehnologija štampe velikog formata

Sve više se primećuje unapređenje digitalnih mašina za štampu velikog formata koji prate smernice održivosti i daju svoj doprinos brizi i zaštiti okoline kroz razne segmente. Digitalna industrija ima jedan od najvećih uticaja na okolinu kroz dužinu životnog ciklusa proizvoda, od proizvodnje i transporta, printa i završne obrade, distribucije i instalacije, te štampe i korišćenja materijala.

PCPress.rs Image

Mnoga tradicionalna rešenja za štampu, kao što su solventne boje i materijali s elementima plastike, daleko su od održivosti i mogu da ostave negativne posledice na životnu okolinu. Miris solventnih boja danas nije najpoželjniji, a iz godine u godinu sve više je odredbi o zaštiti okoline, koja preduzeća, ukoliko žele održivo poslovanje, mogu i treba da implementiraju u poslovanje. Kupci danas žele da znaju kakav je uticaj proizvodnja imala na okolinu i sve više insistiraju na tome da se koriste minimalno štetni materijali.

Inovacije kao obaveza

Inovacije u štamparskoj industriji danas pretiču jedna drugu. Održivost je potpuno ugrađena u istraživanja i razvoj HP‑a, koji redovno radi na unapređenju svojih postojećih proizvoda i usluga. Ne samo da HP tehnologija korisnicima pruža vrhunske rezultate štampe na raznim materijalima već i HP Latex vodene boje daju dodatnu vrednost vašem poslovanju i pomažu vašim klijentima da posluju u skladu sa opštim ciljevima održivosti.

Originalne HP boje dizajnirane su za primenu u HP Latex printerima kako bi pružila pouzdan rad, otpad svela na najmanju meru i minimizovala zastoje u radu.

PCPress.rs Image

S jačanjem svesti o važnosti brige za ljude i okolinu, preduzeće Fortuna Digital, koje posluje na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske, ponudilo je korisnicima HP printere velikog formata, a odnedavno prvu hibridnu HP Latex Print tehnologiju koja nudi kombinaciju štampe iz rolne i štampe na pločaste materijale koristeći ekološke HP Latex boje – HP Latex R seriju printera. Ova serija donosi nov nivo kvaliteta štampe na pločastim materijalima, poput PVC‑a, kapa ploče, plastike, aluminijuma, drveta, stakla i mnogih drugih.

Za razliku od UV printa, koji stvaranjem tvrdog sloja boje u potpunosti prekriva materijal na kom se štampa, HP Latex boje na bazi vode zadržavaju izgled i osećaj originalnog materijala svojim printom bez mirisa koji je ujedno sigurniji i za okolinu i za osobu koja radi na mašini. Bela HP Latex boja donosi sjajni, visokokvalitetni ispis bele boje koja ne žuti s vremenom, kakav je slučaj s nekim drugim bojama.

PCPress.rs Image

Raznovrsna primena

Zbog svoje ekološke prihvatljivosti, koju potvrđuju i razni sertifikati, HP Latex boje su vrlo zanimljive za uređenje enterijera jer se trenutno suši pa se odmah može nastaviti s daljom obradom, a korisnici ne udišu miris koji može da ošteti zdravlje. Budući da su ove boje prilagodljive raznim materijalima, mogu se uspešno koristiti i za eksterijere, a Fortuna Digital i za ova tržišta nudi široku paletu proizvoda poznatih svetskih brendova, kao što su Avery Dennison, Ahlstrom, Natura, Pongs i mnogi drugi.

Inovacija HP Latex tehnologije korisnicima pruža vrhunske rezultate štampe na raznim medijima, a HP Latex vodene boje daju dodatnu vrednost poslovanju i pomaže klijentima da posluju u skladu sa svojim ciljevima ekološke održivosti.

  • HP Latex boje imaju izuzetnu fleksibilnost i rastežu se uporedo s folijom prilikom rastezanja, bez pucanja boje.
  • HP Latex boja je bez mirisa, potpuno sigurna za zdravlje i može se koristiti u enterijerima gde nije poželjno koristiti UV i solventnu boju – škole, vrtići i bolnice.
  • Zdravija štampa s HP Latex štampačem – korišćenje boje na vodenoj bazi u potpunosti eliminiše izloženost opasnim hemikalijama i visokoj koncentraciji UV i solventa te pojednostavljuje sistem ventilacije, skladištenja i transporta.
  • HP Latex boje usklađene su s visokim ekološkim standardima – imaju sertifikate UL ECOLOGO i UL GREENGUARD GOLD.
  • Besprekorna bela Latex boja ne žuti s vremenom, a boje su postojane i sjajne na svim podlogama.
  • Promena glave na HP Latex štampaču omogućava potpun i konstantan kvalitet štampe, uz garanciju na glavu, te tako smanjuje troškove održavanje pošto izmenu glava radi operater, a ne serviser.
  • Najnoviji HP Latex R2000 ima izuzetno širok obim upotrebe materijala i omogućava štampu na premazne i nepremazne materijale, roll materijale (samolepljive folije, tapete, poliesterski tekstil i dr.) i pločaste materijale.

PCPress.rs Image

HP redovno radi na osvežavanju svojih linija proizvoda kako bi korisnicima pružio mogućnost profitabilnog rasta i osvajanja još većeg dela rastućeg tržišta digitalne štampe. Fortuna Digital, kao distributer HP Latex mašina za ceo region, može da vam pomogne u poslovanju, kako savetom oko izbora najboljeg printera za vaše potrebe, tako i brzim i kvalitetnim servisom te isporukom kvalitetnih boja i materijala za štampu na vašim mašinama.

HP printeri za štampu velikog formata, HP Scitex i HP Latex, bazirani su na inovativnoj tehnologiji i nude širok i integrisan portfolio printera, boja i materijala za postizanje izuzetnog kvaliteta, široku upotrebu materijala i produktivnosti pri proizvodnji sign & display aplikacija i istovremeno otvaraju vrata novim poslovnim mogućnostima, kao što su dekoracija i štampa na ambalaži.

PCPress.rs Image

Za male preduzetnike

Malim print studijima, fotokopirnicama i ostalim korisnicima zainteresovanim za jednostavna i pristupačna rešenja, Fortuna Digital može ponuditi razne manje formate HP Latex printera, kao što su HP Latex 115, HP Latex 315 i HP Latex 335 Print & Cut rešenja. Printer HP Latex 570 omogućava ispis bez prekida s unapređenim sistemom za boju gde možete koristiti HP mastila od tri litra i na taj način uštedeti na vremenu i ceni u redovnom poslovanju. Ovi printeri su najbolja rešenja za male preduzetnike koji žele da krenu u smeru digitalnih aplikacija koristeći Latex tehnologiju i zainteresovani su za mnogo više od obične štampe.

PCPress.rs Image

HP Latex printeri Print & Cut koriste isključivo boje na vodenoj bazi, pa nije potreban kompromis kada je reč o kvalitetu i efikasnosti.

HP Latex R2000 i R1000 novi su modeli HP Latex printera i savršen pokazatelj kvaliteta i inovacija. S ovim mašinama moguća je štampa na širokom izboru materijala u rolni i na pločastim materijalima, zadržavajući visoke eko‑standarde i pružajući sjajnu štampu bele boje po prozirnim i neprozirnim materijalima. Nova HP Latex Overcoat boja je fleksibilna, trajna i otporna na oštećenja.

PCPress.rs Image

Ako više radite u tekstilnom segmentu print industrije, zainteresovaće vas najnoviji tekstilni printer HP Stitch S serije koji karakteriše brzo i precizno usklađivanje boja te efikasni i pojednostavljeni radni procesi. Portfolio ovih tekstilnih printera povezuje HP Thermal Inkjet tehnologiju s industrijskim standardnim pigmentima za vrhunsku trajnost boje. Prvi ikada ugrađeni spektrofotometar omogućava HP Stitch‑u brzo i tačno podudaranje boja. S ovim tekstilnim printerom štedite vreme i novac, a samo s jednog uređaja jednostavno možete štampati na transfer papir ili direktno na tkaninu. Uz to i štedite vreme s automatskim održavanjem print glava.

PCPress.rs Image

Korisnici su prepoznali izvanredan kvalitet štampe i značajne prednosti zaštite okoline, za razliku od tradicionalnih print tehnologija, a ako želite i sami da se uverite u kvalitet ovih najsavremenijih HP mašina, kontaktirajte Fortunu Digital i dogovorite prezentaciju na nekoj od mašina prema vašim potrebama.

Korisna adresa: preduzeće Fortuna Digital

Preduzeće Fortuna Digital danas zauzima vodeću poziciju na tržištu Srbije i regiona na području distribucije medija za digitalnu štampu, reklamnu industriju te prodaju i servisiranje štamparskih i doradnih mašina. U širokoj ponudi moguće je pronaći proizvode najpoznatijih svetskih proizvođača, kao što su HP (Latex printeri od 137 do 320 cm te UV printeri od 160 i 250 cm, prvi flatbed HP Latex R serije, tekstilni printer HP Stitch), Esko Kongsberg (doradni stolovi, workflow rešenja, CAD softveri), Massivit 3D printer velikog formata, Summa, Avery Dennison i mnoge druge.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,