BIZIT plus

HP M1005 Printer

PCPress.rs Image

Razvoj tehnologije i oštra konkurencija na tržištu su ove godine učinili da multifunkcionalne mašine zasnovane na kolor laserskom štampaču postanu dostupne širokom krugu korisnika. Da li je trenutak za M1005 ili CM1015?

Tipični predstavnici ove nove kategorije višefunkcionalnih uređaja su dva nova HP-ova modela iz LaserJet serije. Radi se o LaserJet-u M1005 mfp i CM1015 mfp. Prvi je crno-beli a drugi kolorni model, ali i pored toga oni imaju brojne sličnosti. Najvažnija je da su oba zasnovana na mehanici najjeftinijih laserskog štampača u kategoriji – M1005 koristi onu primenjenu kod modela LJ 1018 i 1020 a CM1015 je pozajmio mehaniku od serija kolor lasera 1600 i 2600.

Kod oba uređaja, integracija sa skenerom je izvedena u najboljem HP-ovom maniru. Kao prvo, kvalitet kopiranja je izuzetno visok, jer se u procesu digitalne obrade skena primenjuju mnoge napredne tehnike za „doradu“ strane. Kao prvo, izoštravanje skena se vrši različito u zavisnosti da li se na nakom delu strane nalazi tekst, fotografija ili grafika. Takođe, kada skeniramo štampani dokument (kao što je strana iz časopisa), oba uređaja umeju da prepoznaju pojavu Moire šeme na skenu i da je vrlo efikasno koriguju.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora
Računari i Galaksija
Tagovi: