BIZIT plus

HP: Nove Z radne stanice

hpzKompanija HP predstavila je unapređenu Z seriju radnih stanica koja korisnicima nudi neprevaziđene performanse, izuzetnu vrednost i jednostavnost održavanja u kućištu novog, elegantnog dizajna. Radne stanice HP Z800, HP Z600 i HP Z400 rezultat su više od 20 HP-ovih inovacija, među kojima je i napajanje sa automatskom proverom statusa, a koriste prednosti novog Intel Xeon procesora.

Sve što je HP uložio u razvoj Z serije radnih stanica već se isplaćuje korisnicima poput kompanije Schlumberger koja ostvaruje 300 do 500 odsto bolje performanse pri radu sa najbitnijim projektantskim aplikacijama. “Nova Z serija predstavlja prve HP radne stanice koje u potpunosti možete sami da održavate, od napajanja do matične ploče”, rekao je Jim Zafarana, potpredsednik i generalni direktor HP-ovog sektora za radne stanice. “Rana istraživanja pokazuju da se, zahvaljujući poboljšanim performansama i većoj produktivnosti, korišćenje HP Z radnih stanica isplati već posle iznenađujuće kratkog perioda.”

HP-ove radne stanice koriste se u najzahtevnijim oblastima rada – grafičkom dizajnu, pripremi TV programa, CAD projektovanju, medicini, finansijama, kao i za istraživanje nalazišta nafte i gasa. Kompanije koriste HP-ove radne stranice za sve tipove posla, od dizajna patika za trčanje do dizajna trkačkih automobila, crtanja animiranih likova, osmišljavanja izgleda podvodne opreme, upravljanja trgovanjem na berzi ili kontrolu IT okruženja.

Unutrašnjost Z radnih stanica potpuno je modularna i omogućava komponentama da lagano skliznu na mesto, pa više ne morate razmišljati o kablovima. Spoljašnjost od brušenog aluminijuma osmislio je lider u oblasti primenjenog i automobilskog dizajna – BMW Group Designworks USA. “Otvaranje vrata novog BMW Z4 automobila i stranice kućišta nove HP Z radne stanice otkrivaju da su oba rešenja estetski inovativna i moćna, kako spolja tako i iznutra”, rekla je Verena Klos, predsednica kompanije BMW Group Designworks USA.

Pročitajte i:  Intel dobija 8,5 milijardi dolara u okviru CHIPS zakona

HP je predstavio i tehnologiju HP SkyRoom, profesionalno rešenje za vizuelnu saradnju i održavanje konferencija, koje omogućava uspostavljanje verne interakcije. HP SkyRoom je rezultat pionirskih sistema za video i sliku, koje je razvio HP, sposoban da pruži vizuelnu komunikaciju u realnom vremenu sa reakcijom četiri puta bržom od treptaja oka. Trenutno je u fazi beta testiranja u kojem učestvuju korisnici širom sveta.

Tri linije radnih stanica koje zadovoljavaju potrebe svih korisnika

Nove HP Z radne stanice koriste novu generaciju Intel Xeon procesora serije 5500, sa integrisanim memorijskim kontrolerima i Intel Turbo Boost tehnologijom, novu liniju profesionalnih grafičkih rešenja, ugrađenu HD zvučnu karticu, a moguće ih je i nadograditi solid-state drajvovima.

HP Z800 je najmoćnija HP-ova radna stanica, namenjena korisnicima koji rade sa aplikacijama za 3D animaciju, bave se video emitovanjem, traženjem nafte i gasa ili obradom medicinskih snimaka. Laka za proširivanje, četvorojezgarna HP Z800 nalazi se u modernom kućištu od brušenog aluminijuma i ima modularnu unutrašnjost. Za postizanje najboljih ulazno-izlaznih performansi, bez obzira na segment u kome se primenjuje, koristi novu Intelovu QuickPath tehnologiju, a moguće ju je opremiti i sistemom za tečno hlađenje.

Pročitajte i:  Intel ARC grafičke karte dobijaju još jedno značajno poboljšanje performansi sa najnovijim drajverom

HP Z600 nudi visoke performanse, nalazi se u kompaktnom kućištu, a najprimerenija je radu u oblasti video produkcije, finansijskom sektoru ili radu na CAD projektima srednje veličine. Na ovaj model moguće je priključiti do osam ekrana. Kao i model HP Z800 održava se lako, ima spoljašnjost od brušenog aluminijuma i modularnu unutrašnjost.

HP Z400 je najbolja radna stanica u klasi osnovnih modela. Bazirana na Intel procesoru, pruža vrhunske performanse po pristupačnoj ceni, a namenjena je profesionalcima koji se bave obradom video ili fotografskog materijala, dizajnom i projektovanjem. HP Z400 je prva jednoprocesorska radna stanica, bazirana na novoj generaciji Intelove mikroarhitekture (Nehalem) zbog čega se u njoj mogu koristiti najnoviji Intel Xeon procesori. I u ovu radnu stanicu moguće je ugraditi tečno hlađenje.

“Novi Intel Xeon procesor serije 5500 i Intel QuickPath tehnologija omogućavaju ostvarivanje mnogo boljih performansi nego što je to bio slučaj sa ranijim generacijama radnih stanica”, rekao je Kirk Skaugen, potpredsednik i generalni direktor Intelovog odeljenja za radne stanice i servere. “HP ima jedinstvenu mogućnost da naše procesore podesi tako da budu digitalne radilice. Korisnike HP-ovih radnih stanica oduševiće inteligentne performanse, energetska efikasnost i proširivost koju omogućavaju novi Xeon procesori.”

Pročitajte i:  Intel objavio novu generaciju procesora

Prilikom izrade radnih stanica velika pažnja posvećuje se okruženju

Budući da je lider u smanjivanju uticaja gotovih proizvoda na okruženje, HP se zalaže i za usvajanje novih rešenja koja su napravljena sa tim ciljem. To se odnosi i na radne stanice, pošto HP Z serija radnih stanica koristi novu, ekskluzivnu HP-ovu funkciju WattSaver koja omogućava da isključena radna stanica troši manje od jednog volta energije.

Osim toga, HP Z radne stanice imaju napajanje efikasnosti 85 odsto (za model HP Z800 može se nabaviti i napajanje efikasnosti 89 odsto) koje smanjuje potrošnju energije i emisiju toplote. HP Z serija radnih stanica već je kvalifikovana za ENERGY STAR 5.0 standard, bez obzira na to što je taj standard preporučen za upotrebu tek od jula.

Više od 90 odsto mase HP-ovih radnih stanica može se reciklirati, a prema Electronics Products Environmental Assessment Tool (EPEAT) sertifikaciji HP ima najviši mogući rang – Gold.

Nova HP Z serija radnih stanica biće dostupna na našem tržištu od juna ove godine, po preporučenim maloprodajnim cenama od 2.250 evra za HP Z800 radnu stanicu, od 1.500 evra za model HP Z600 i od 1.000 evra za HP Z400.

Facebook komentari: