HP objavio najtanji 14-inčni gejming laptop na svetu

HP je debitovao sa novim Omen Transcend 14 na CES 2024 kao najlakši 14-inčni laptop za igre na svetu. Sa težinom od samo 1,6 kg, Omen Transcend 14 je po veličini i lakoći mnogo bliži ultraprenosivom od prosečnog laptopa za igre.

PCPress.rs Image

Elegantna mašina odličnih performansi

Iako nije toliko moćan kao veći Omen Transcend 16, sigurno neće naštetiti performansama zahvaljujući podršci za Intel Core Ultra 7 ili Ultra 9 procesor 14. generacije, do 32 GB DDR5 RAM-a, 2 TB skladišnog prostora i RTX 4070 GPU. Veoma je važno, uprkos malim dimenzijama, i dalje imate dva USB-A i dva USB-C port, plus HDMI 2.1 priključak pune veličine pozadi.

Transcend 14 ima čip Meteor Lake sa namenskim NPU-om, ali ne očekujte bilo kakva otkrića koja menjaju igru u pogledu AI mogućnosti. Na HP-ovoj demo stanici video sam kako Omen glatko pokreće Cyberpunk 2077 u 2K rezoluciji dok istovremeno emituje uživo koristeći OBS pri 1080p. U ovoj situaciji, laptop je prenosio efekte kamere na NPU, što pruža mali porast performansi jer bi taj zadatak normalno obavljao GPU.

Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora

Transcend 14 deli mnogo dizajnerskih karakteristika sa onim od 16 inča, uključujući minimalističke linije sa mat završnom obradom u klasičnoj crnoj uz novu opciju bele boje. Dve glavne razlike su u tome što je na manjem modelu dodirna tabla usredsređena na palubu, dok tastatura ima providniju rešetku koja omogućava da HP-ovo RGB pozadinsko osvetljenje još više iskoči. Sa početnom cenom od 1.600 dolara, HP ne zahteva ogromnu premiju za ovako elegantnu mašinu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: