BIZIT plus

HP: Održana konferencija Printonomics

PCPress.rs ImagePrintonomics, najveća regionalna konferencija o HP-ovim štampačima, rešenjima za štampu i partnerskom softveru, održana je 8. i 9. juna 2010. godine u Sava centru u Beogradu. Tokom dva dana konferencije bila su organizovana različita predavanja, koja su privukla više od 300 učesnika iz zemlje i regiona.

Drugog dana konferencije za predstavnike medija organizovan je obilazak izloženih proizvoda, a prisutnima su se obratili Dieter Hoefle, HP direktor grupe za grafiku i štampu u EEM regionu, Tina Rose, HP menadžerka programa za borbu protiv falsifikovanja HP originalnog potrošnog materijala na EMEA nivou, i Milan Zrnić, menadžer grupe za grafiku i štampu HP u Srbiji i Crnoj Gori.

Tokom prezentacija predstavljena je HP-ova ponuda štampača, multi-funkcijskih uređaja, skenera kao i rešenja za štampu na domaćem tržištu. Takođe, prezentovana su rešenja za uštedu troškova, investiranje u rast poslovanja i borbu protiv falsifikovanja.

Kompanije trenutno troše između 1 i 3 odsto svog prihoda na štampanje i kopiranje, prema podacima kompanije HP. U 2010. godini poslovni korisnici širom sveta odštampali su 52 biliona stranica, što je ukupan trošak od 16 milijardi dolara. Zbog toga, konferencija Printonomics predstavlja izuzetnu priliku za kompanije i preduzetnike, koji žele da se bolje pozicioniraju i postignu stratešku vrednost svoje štamparske infrastrukture.

Pročitajte i:  AI podvodni dron koji pliva i istražuje okeane

Originalna HP potrošna roba

Kompanija Hewlett-Packard investira milijarde dolara u projektovanje i testiranje svojih štampača, kertridža i papira, da bi oni zajedno funkcionisali kao štamparski sistem. Ova investicija donosi veću pouzdanost i kvalitet originalne HP potrošne robe, a korisnicima daje veću vrednost za uložen novac, kao i najbolje štamparsko iskustvo. HP donosi neprevaziđen kvalitet i omogućava korisnicima da budu sigurni da će njihove omiljene fotografije i dokumenti biti odštampani kako treba iz prvog puta, kada koriste HP-ove štampače, papire i kertridže kao zaokružen sistem.

U 2009. godini HP se u sklopu aktivnosti za borbu protiv falsifikovanja pridružio Poslovnoj akciji za zaustavljanje falsifikovanja i piraterije (Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy; BASCAP) koju sprovodi Global Leadership Group. HP se protiv falsifikovanja bori deset godina, a više od decenije je posvećen zaštiti svog intelektualnog vlasništva.

“Kao najveći svetski proizvođač opreme i potrošne robe za štampu i stvaranje digitalnih slika, HP oseća značajan uticaj procenjenih 8 odsto falsifikovanih proizvoda na tržištu potrošne robe, vrednom skoro 30 miliona evra u regionu Evrope, bliskog istoka i Afrike”, rekla je Tina Rose, menadžerka programa za borbu protiv falsifikovanja.

Pročitajte i:  Asteroid Ryugu: Izvor vode u svemiru

Iako ove brojke ostavljaju ozbiljan trag u prihodima originalnih proizvođača, šteta naneta brendu i reputaciji kompanija zbog nezadovoljnih korisnika (koji su nesluteći kupili falsifikovane proizvode) može biti podjednako velika.

Falsifikovana roba predstavlja lažnu ekonomiju. Ona nije projektovana sa istom preciznošću ili kvalitetom kao originalna, a kao rezultat, otisak je lošiji. Pored toga, ova roba ne podleže rigoroznim ekološkim testovima, koje izvršavaju originalni proizvođači.

U 2009. godini ukupan broj vraćenih i recikliranih kertridža dostigao je masu od 177 hiljada tona. Više od 61 milion kertridža za laserske i inkdžet štampače vraćen je i recikliran širom sveta 2009. godine, što ukupan broj diže na 320 miliona.

Istraživanja pokazuju da će kupci svesniji razlike između originalne i lažne robe, koji razumeju opseg negativnih posledica falsifikovane robe, odlučiti da nabave originalne i autentične proizvode. Od novembra 2009. godine u centralnoj i istočnoj Evropi lokalne vlasti su oduzele 271.989 gotovih falsifikata i delova.

Od 1991. godine HP investira u HP Planet Partners program vraćanja i recikliranja koji omogućava jednostavno i zgodno recikliranje originalne HP potrošne robe u više od 50 zemalja, regiona i teritorija širom sveta. HP je reciklirao 320 miliona HP LaserJet i HP inkdžet kertridža širom sveta od pokretanja HP Planet Parters programa. Telo novih kertridža je 60 odsto napravljeno od recikliranih, iskorišćenih HP kertridža.

Pročitajte i:  Robot - puž izvlači mikroplastiku iz okeana 

Lažni kertridži za inkdžet i laserske štampače ne mogu konzistentno pružati kvalitet i pouzdanost koju korisnici imaju sa originalnom HP potrošnom robom. Kompanije koje obnavljaju i pune kertridže nemaju pristup istoj tehnologiji i obično moraju da koriste sopstvene hemijske formule za mastilo i tonere, a rezultat toga je da obnovljeni kertridži obično nisu projektovani tako da rade u harmoniji s ostalim delovima štamparskog sistema. Prodaja takvih kertridža pod oznakom originalnih je problem za korisnike – ta roba je manje pouzdana, manje sigurna i daje lošije rezultate.

Facebook komentari: