Data centri 2024

HP OfficeJet Pro 8500: kancelarijski multipraktik

PCPress.rs ImageKompanija Hewlett-Packard predstavlja HP Officejet Pro 8500, bežični multifunkcionalni inkdžet štampač, koji je odlično rešenje za mala preduzeća i kućne kancelarije kojima je potreban uređaj koji istovremeno može brzo i veoma kvalitetno da štampa, kopira, skenira i omogućava slanje faksa.

Ovaj štampač, relativno malih dimenzija, postavlja visoke standarde za sve funkcije koje omogućava: automatsku dvostranu štampu, bežičnu mrežu po standardu 802.11b/g, ekran osetljiv na dodir dijagonale 3,45 inča, ulazni prostor za papir kapaciteta 50 listova i skener.

Kao i drugi HP štampači iz Officejet linije proizvoda, Pro 8500 je zadržao mat bele i sive panele u sjajno crnom centralnom kućištu, što mu omogućava da se dobro uklopi uz razne dekore. Centralna konzola je lepo organizovana oko LCD ekrana u boji osetljivog na dodir, dijagonale 3,45 inča, koji se nalazi tačno u sredini. Početni ekran pokazuje sve najčešće korišćene opcije kao što su  kopiranje, faks, skeniranje i štampanje fotografija, takođe, meni za brza podešavanja, kao i precizan pokazivač preostale količine boje u kertridžima.

Ostatak prednjeg panela čine još i puna telefonska tastatura za faks, dodatni tasteri za brz pristup faksu i kopiranju, Digital Filing Networking Folder taster koji omogućava skeniranje i upravljanje fotografijama preko mreže, kao i taster za skeniranje i slanje skenirane slike elektronskom poštom. U dnu prednjeg panela se nalazi čitač kartica koji podržava PictBridge USB, xD, Memory Stick, SD, i Compact Flash kartice.

Uz skener na HP Officejet Pro8500 dolazi softver za optičko prepoznavanje slova, koji omogućava skeneru da grafiku pretvori u tekst i time omogući dalji rad na skeniranom dokumentu. HP Solution Center softver poseduje opciju konvertuj u tekst, kao i mogućnost da se dokument automatski sačuva kao tekst koji je moguće menjati nakon skeniranja.

HP je ostavio opciju umrežavanja Pro 8500 sa glavnim računarom na tri načina: preko ugrađenog mrežnog adaptera, uz pomoć USB 2.0 kabla ili uz pomoć 802.11 b/g bežične mreže. Proces uspostavljanja bežične mreže sa štampačem obično predstavlja mukotrpan proces, koji zahteva posebna mrežna podešavanja i promene, ali Pro 8500 polako i jasno navodi kroz uputstva na ekranu tako da je sam proces lak za praćenje.

Ovaj štampač namenjen je poslovnim korisnicima, i upravo zato predviđena je štampa do 15,000 strana mesečno, što u potpunosti zadovoljava potrebe malih i srednjih preduzeća.

Uz drajvere, Pro 8500 dolazi sa pratećim softverom koji čine HP Photosmart Essential i HP Solution Center. Prvi služi za unos, organizciju, obradu i deljenje digitalnih fotografija, a drugi za slanje faksa i skeniranje dokumenata. Štampač koristi četiri nezavisna kertridža i dve glave sa dve dodatne boje.

Izvor: HP

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,