Top50 2023

HP omogućava organizacijama da i u nepredvidivim okolnostima ostvare uspeh

hp_logoKompanija HP najavila je nove proizvode, rešenja i usluge koje organizacijama omogućavaju da podstaknu inovativnost i brzo se prilagode rastućim ili opadajućim poslovnim potrebama.
Novo istraživanje, sprovedeno za potrebe HP-a, pokazuje da više od 90 odsto senior menadžera koji donose poslovne odluke veruje da će poslovni ciklusi ostati nepredvidiv i tokom narednih nekoliko godina. Čak 80 odsto njih izjavilo je da mora imati mnogo fleksibilniji pristup poslovanju i tehnologiji.(1)
Pored toga, 84 odsto senior menadžera veruje da će inovacije imati suštinski značaj za uspeh njihovih organizacija, a 71 odsto bi odobrilo veće investicije u tehnologiju u skladu sa potrebama koje bi obezbedile pravovremeni izlazak na tržište i iskorišćavanje poslovnih šansi.(1)
”Tehnologija daje suštinski doprinos poslovnim inovacijama”, rekla je Ann Livermore, izvršna potpredsednica HP-ovog odeljenja za velike poslovne sisteme. “HP-ovi proizvodi, usluge i rešenja, omogućavaju organizacijama da naprave tehnološka okruženja koja donose rezultate značajne za današnje i buduće postojanje.”
HP-ova nova ponuda omogućava organizaciji da ostvari uspeh u nepredvidim okolnostima kreiranjem tehnoloških okruženja koja donose:
• Liniju preglednosti – koja omogućava veću kompetitivnost i smanjivanje rizika kroz upravljanje poslovnim podacima, nadgledanje informacija i poslovnu analitiku,
• Inovacije – koje ubrzavaju izbacivanje novih proizvoda i usluga na tržište i istovremeno snižavaju troškove izgubljenog vremena; ostvarivanje šanse postiže se najboljom upotrebom tehnologije za zadovoljenje jedinstvenih korisničkih problema, i
• Elastičnost – koja zahvaljujući konvergentnoj infrastrukturi omogućava vraćanje sistema u vrhunsku formu nakon što su resursi bili sabijeni ili rastegnuti.
Linija preglednosti
HP Neoview Advantage, novi element HP Neoview platforme za skladištenje podataka u velikim sistemima, omogućava uvid u podatke i donošenje odluka u realnom vremenu, što korisnicima omogućava da brže reaguju na poslovne izazove. Ovo izdanje donosi značajno unapređenje performansi, kapaciteta i upravljivosti, a smanjuje zauzeti prostor. HP Neoview Advantage je napravljen od standardnih komponenti i unapred kreiranih i testiranih konfiguracija, optimizovanih za skladištenje podataka i tako snižava ukupnu cenu vlasništva.
Inovacije
HP omogućava korisnicima da podstaknu poslovne inovacije i kreiraju nove šanse. Nedavno su Nissan North America, Sony Ericsson Mobile Communications i Telstra potpisali višegodišnje ugovore sa HP-ovim odeljenjem za poslovne usluge, koje će im pomagati u postizanju njihovih poslovnih ciljeva.
Elastičnost
HP je predstavio i arhitekturu konvergentne infrastrukture, koja omogućava kreiranje tehnološkog okruženja koje se brzo prilagođava promenljivim potrebama organizacije. HP-ova konvergentna infrastruktura usmerena je na rešavanje situacija sa neravnomernim širenjem IT potreba, što je glavni razlog za fokusiranje tehnoloških troškova na održavanje umesto na inovacije. Konvergentna infrastruktura omogućava:
• da se aplikativna okruženja lakše pokrenu kroz unapred isplanirano upravljanje deljenim uslugama,
• da se snize troškvi i smanji kompleksnost umrežavanja primenom fleksibilne mrežne osnove,
• optimizovanu upotrebu kroz virtuelne rezervoare resursa, i
• poboljšanu integraciju energije i efikasnosti širom računskog centra pomoću tehnologije za pametnu isporuku struje.
Pored toga, nove HP-ove konsultantske usluge vezane za konvergentnu infrastrukturu omogućavaju korisnicima da brzo i neprimetno pređu sa upotrebe izolovanih tehnologija okrenutih proizvodu, na veoma fleksibilnu konvergentnu infrastrukturu. Napravljene zahvaljujući obimnom HP-ovom iskustvu u oblasti deljenih usluga, cloud computing rešenja i projekata transformacije računskih centara, nove usluge korisnicima omogućavaju da projektuju, testiraju i implementiraju skalabilnu infrastrukturu.
Korisnicima koji ne žele da prave sopstvenu infrastrukturu, HP-ovo odeljenje za poslovne usluge može da ponudi usluge izmeštanja IT-ja pomoću HP-ove konvergentne infrastrukture. Organizacije mogu, na osnovu svojih poslovnih potreba, izmestiti celu ili deo svoje infrastrukture.
Od HP-ovog odeljenja za finansijske usluge, koje se bavi lizingom i uslugama vezanim za upravljanje procenom životnog ciklusa tehnologije, korisnici koji žele da implementiraju konvergentnu infrastrukturu mogu dobiti ponudu fleksibilnih načina finansiranja. HP-ovo odeljenje za finansijske usluge korisnicima olakšava implementaciju tehnologija koje zadovoljavaju njihove promenljive poslovne potrebe.
Dodatni resursi
Više informacija o HP-ovoj novoj ponudi, uključujući video snimak Ann Livermore i iskustva korisnika, dostupno je na adresi www.hp.com/go/thrivinginunpredictability09.
Izvor: HP Srbija

Facebook komentari:
Pročitajte i:  HP optužen za monopol, zbog blokiranja upotrebe kertridža drugih proizvođača
SBB

Tagovi: ,